Voormalig Club-speler riskeert celstraf: "Heeft begeleiding nodig"

Voetbal met het logo van Club Brugge
Voetbal met het logo van Club Brugge Foto: © Pro Shots

Een voormalig speler van Club Brugge riskeert een celstraf van tien maanden. O. A. stal geld uit de kassa van een café in Kortrijk. De 30-jarige O. A. werd al echt keer eerder veroordeeld voor diefstal.

De speler in kwestie versierde op zijn zestiende een profcontract bij Club Brugge. Na zware blessures keerde hij nooit meer terug op zijn oude niveau, waarna O. A. aan lagerwal raakte. Volgens Het Nieuwsblad riskeert O. A. een celstraf van tien maanden en een boete van 600 euro.

Zijn advocaat pleit voor een lagere straf: "Op het moment van de feiten kwam mijn cliënt net uit een ontwenningskliniek", zei hij. "Hij heeft al lang een alcoholprobleem, dat verklaart ook zijn andere veroordelingen. Hij komt nochtans uit een warm nest en werd op zijn zestiende profvoetballer bij Club Brugge."

"Een jaar later scheurde hij echter zijn kruisbanden en was zijn droom aan diggelen. Hij begon te drinken, raakte op het verkeerde pad en zit nog steeds in een penibele situatie. Hij heeft vooral begeleiding nodig", aldus de advocaat. Het vonnis volgt op 19 juni.

Lees meer:
0 reacties