Voormalig Club-target Collado krijgt geen rugnummer

In de zoektocht naar versterking voor de flanken kwamen heel wat namelijk voorbij. Ook die van Álex Collado. Club Brugge wilde hem graag huren van FC Barcelona, mét aankoopoptie. FC Barcelona zag dat wel zitten, maar Collado zelf had er geen oor naar. Zou hij daar inmiddels spijt van hebben? Hij krijgt namelijk geen nummer van FC Barcelona.

Michel-Ange Balikwisha stond bovenaan het verlanglijstje van Club Brugge om de voorhoede te versterken. Blauw-Zwart was al rond met Standard over de transfersom, maar Balikwisha zelf zag een overgang naar Blauw-Zwart niet zitten. Hij gaf de voorkeur aan Antwerp FC. Een hard gelag voor Club Brugge, dat één van de meest talentvolle aanvallers van het land naar de concurrent zag verkassen. Tijd om te treuren had de kampioen niet, want er was dringend nood aan versterking voor de flanken. Na het afketsen van de Balikwisha-deal, verlegde Club zijn focus naar Álex Collado.

Collado staat al jaren te boek als groot talent, maar dat kwam er nog niet uit. FC Barcelona stond er dan ook voor open om hem dit seizoen te verhuren. Club Brugge had daar wel oor naar. Zijn komst leek een formaliteit, maar de aankondiging liet maar op zich wachten. De reden: Blauw-Zwart wilde hem alleen huren mét aankoopoptie. Dat zag FC Barcelona in eerste instantie niet zitten, maar uiteindelijk toch weer wel. Collado zelf was echter niet meer zo overtuigd van een overgang naar Brugge. Dat kon niet los worden gezien van het vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona. De vacature die ontstond werd echter niet ingevuld door Collado.

Integendeel zelfs. Collado kwam dit seizoen nog geen minuut in actie. Ook niet bij FC Barcelona B. Omdat zijn situatie op korte termijn niet leek te veranderen, hoopte de aanvaller op deadline day nog een transfer te maken. Sheffield United wilde hem naar verluidt graag overnemen, maar de Engelsen kwamen er niet uit met FC Barcelona. En nu? Collado behoort niet tot de selectie van de hoofdmacht én de beloften. Kortom, een uitzichtloze situatie. Was een overgang naar Club toch niet zo gek geweest...

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1433015666777411584?s=20
https://twitter.com/FCBarcelonaB/status/1433447135060574208?s=20
Lees meer: