'Voormalig speler van Club Brugge kon naar drie Europese grootmachten'

Sofyan Amrabat namens Club Brugge
Sofyan Amrabat namens Club Brugge Foto: © Pro Shots

Sofyan Ambrabat maakte veel indruk het afgelopen WK. De ex-Club Brugge speler stond dan ook op het lijstje van veel grote clubs in Europa.

Dat vertelt zijn broer Nordin Ambrabat bij ESPN. Fiorentina was echter nog niet bereid om de 26-jarige middenvelder te laten gaan. Pas na dit seizoen is de Italiaanse club bereid om te praten over een eventueel vertrek. Nordin geeft aan: "De voorzitter zei tijdens het WK: we gaan Sofyan Amrabat niet verkopen. Ik dacht dat hij dat zei om de jackpot te krijgen. Er was veel interesse, maar Sofyan wilde alleen weg voor een topteam. Uit het rechterrijtje van Engeland werd veel geïnformeerd en die clubs konden ook flinke transfersommen betalen."

Uiteindelijk lieten ook Europese grootmachten van zich horen. Volgens Nordin waren Manchester United, Chelsea en Barcelona geïnteresseerd in zijn broer. Sofyan zag het vooral zitten om een overstap naar de Catalanen te maken. Nordin: "Barça wilde best wel een goede huursom betalen, dus Sofyan had echt hoop dat het door zou gaan. Maar Fiorentina zei: 'Nee, geen sprake van. Je bent één van onze belangrijkste spelers, we gaan je nu niet laten gaan. In de zomer kunnen we in gesprek over een transfer.' Als Barcelona zich meldt, dan wil je gewoon graag die stap maken. En als Barcelona je niet koopt, is er wel iemand anders die je koopt. Fiorentina zou dan sowieso wel cashen." Momenteel staat Sofyan Ambrabat nog tot medio 2024 onder contract bij Fiorentina.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand