Vormer blikt vooruit op bekerduel: "Of ik zal juichen als ik scoor?"

Ruud Vormer bij Zulte Waregem
Ruud Vormer bij Zulte Waregem Foto: © Orange Pictures

Op woensdagavond neemt Club Brugge het in de beker op tegen Zulte-Waregem. Sinds januari 2023 speelt Ruud Vormer voor deze club. De 35-jarige Nederlander keert nu dus weer terug in Brugge.

"Ik vind het heerlijk", begint Vormer bij het Nieuwsblad. "Op voorhand gokte – en hoopte – ik op Club of Knokke. Voor mij is het enorm mooi dat het uiteindelijk Club is geworden. Terugkeren met Essevee naar Cercle was laatst al speciaal. En we gingen dan nog eens door ook. Plots in die andere kleedkamer zitten, dat voelde toch maar een beetje vreemd. Eén voordeel: ik ga er niet verloren lopen."

Over zijn vertrek uit Brugge is hij duidelijk. "Ach, voetbal is een hard wereldje. Ik zie het helemaal niet zo. Wat er is gebeurd, zal niet meer veranderen. Natuurlijk had het einde mooier gekund. Maar ik ga lekker door met mijn carrière. Ik had Club nog kunnen helpen. Verbaal sta ik altijd mijn mannetje, maar ook concurreren voor een plekje in het elftal zou lukken, denk ik. Ik ga maar af op wat ik gezien heb. Vandaag voel ik mij gewoon heel goed, topfit. Al ben ik natuurlijk wel een dagje ouder."

Woensdagavond staat het duels dus op de planning. "Als we Club willen kloppen, zullen we héél goed moeten zijn. Het is gewoon een ijzersterk elftal. Vincent (Mannaert, red.) stuurde mij een berichtje. Leuke affiche, schreef hij. Ook Jan Boone (ondervoorzitter, red.) liet iets weten. Ik ben helemaal goed met het bestuur van Club. Echt waar. Nogmaals: revanchegevoelens heb ik niet. Mijn taak is om de ploeg zo goed mogelijk door die match te helpen. En mijn stinkende best te doen", vervolgt de middenvelder.

"Of ik zal juichen als ik scoor? Neen, dat kan ik écht niet maken. Club krijgt voor altijd een plaatsje in mijn hart: ik heb er zoveel meegemaakt. Ik probeer hen nog te volgen en zat in het stadion toen Noa Lang het publiek dit seizoen kwam uitzwaaien. Maar ik moet natuurlijk zelf nog wat werken ook. Het komt heus wel goed met Club. Dat zie je gewoon", besluit Vormer.

Lees meer:
0 reacties