Vormer door politierechter vrijgesproken: "Geen enkel bewijs voor"

Ruud Vormer
Ruud Vormer Foto: © Orange Pictures

Ruud Vormer (34) is vrijdag door de politierechter in Gent vrijgesproken voor aansporen tot overdreven snelheid. Dat meldt Het Nieuwsblad vrijdagmiddag. De middenvelder van Zulte Waregem werd eerst nog veroordeeld, maar heeft nu succesvol zijn onschuld bewezen.

De oud-speler van Club Brugge en Feyenoord werd onlangs door de politie aan de kant gezet. De agenten meenden dat ze twee voertuigen, waaronder dat van Vormer, naast elkaar zagen staan aan de rode lichten. "Daarbij spoorden ze elkaar aan tot versnellen", zo stelde de politie. Vormer werd daarvoor begin februari veroordeeld, maar ging direct in beroep.

"De cliënt had net zijn sleutelbeen gebroken", legde zijn advocaat vrijdag uit. "Daardoor kon hij niet aanwezig zijn tijdens de zitting van de rechtbank. Een duidelijk geval van overmacht." De politierechter volgde de advocaat en Vormer werd vrijgesproken.

Na nog geen minuut sprak de politierechter Vormer vrijdag dus vrij. "De feiten worden betwist en over het aansporen tot overdreven snelheid, daar is geen enkel bewijs voor. Vrijspraak." Vormer reageert op de vrijspraak: "De beschuldigingen waren compleet nonsens. Ik begreep niet waarom de politie mij aan de kant zette", zo besluit de middenvelder.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand