Vormer: "Drie jaar geleden kon ik gaan cashen in Saoedi-Arabië"

Ruud Vormer
Ruud Vormer Foto: © Pro Shots

Oud Brugge-speler Ruud Vormer staat nu nog tot 2025 onder contract bij Zulte Waregem, maar zit in de herfst van zijn carrière. In gesprek met Humo blikt hij terug op zijn tijd bij Club.

In zijn tijd bij Brugge kreeg Vormer een aanbieding om nog lekker te cashen "Drie jaar geleden kon ik naar Saoedi-Arabië. Dat heb ik toen ook niet gedaan, al moet ik er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat ik wel een nieuw contract had gekregen bij Club Brugge. Soms is het allemaal wat… ingewikkeld. Ik ben nu 35 jaar, het is mooi geweest. Als je naar Saoedi-Arabië trekt, ga je puur voor het geld. Soms moet je blij zijn met wat je hebt. Ik verdien nu ook goed. (...) Túúrlijk ga je voor de centen. Wie het tegendeel beweert, verkoopt onzin. Ik ga naar Dubai voor het sportieve. Da-ag! Om geld te verdienen, ja. Wees toch eerlijk.'

Vormer koos voor Zulte Waregem, nadat hij na 8,5 jaar door de achterdeur vertrok bij Club Brugge. Hij speelde daar steeds minder. "Maar ik heb wel aan stoppen gedacht, hoor. Ik speelde niet bij Club, en daar had ik het knap lastig mee. Rustig blijven zitten, dacht ik: contract afmaken en stoppen, klaar. Tot Jelle (ploeggenoot Vossen, red.) me warm maakte voor Zulte Waregem: leuke club, probeer het. In januari ben ik naar hier gekomen. Goed plan, aantrekkelijk financieel plaatje. Ik kreeg meteen weer dat fijne gevoel. Het voetbalplezier was terug, ondanks de degradatie."

Vormer koestert zijn tijd bij Club, maar heeft weinig gevoelens voor de club overgehouden. "De dag vóór onze thuiswedstrijd tegen PSG stonden we op het trainingsveld en ik kreeg een hesje, de basisspelers niet. Dat was een klap in mijn gezicht, want ik wist: ik zou niet spelen. Ik was zó boos: wat is dit, man?! Na de training heb ik in de kleedkamer meteen een berichtje naar Roos (zijn vrouw, red.) gestuurd: wat moet ik doen? Niet naar hem toe gaan, antwoordde ze. Nou, dat heb ik mooi wel gedaan. Ik ben naar zijn kantoor boven gerénd en ben helemaal losgegaan. Hij heeft geprobeerd om het uit te leggen, maar dat was verloren moeite: het kwam niet meer binnen bij mij. Buiten zinnen was ik. Sindsdien mocht ik almaar minder vaak spelen. De keuzes van een trainer, zeker?'="

Over zijn vertrek zegt hij het volgende: "Het heeft effe tijd nodig gehad", zei Vormer over zijn vertrek. "Het had mooier gekund, maar zo werkt het nu eenmaal. De voetballerij is een harde wereld. Maar nu kijk ik er positief op terug".

Lees meer:
0 reacties