Vormer en Vanaken geven extra glans aan mooie avond

Na de ruime overwinning op Olsa Brakel vorige week, rekende Club Brugge in de achtste finales van de Croky Cup af met Antwerp FC. Daarmee nam de ploeg toch even revanche voor de verloren bekerfinale. Voor Ruud Vormer en Hans Vanaken was het om meerdere redenen een avond om niet snel te vergeten. Beiden bereikten immers een mooie mijlpaal, die ze met een treffer van extra glans voorzagen.

Voor Vanaken was de bekerwedstrijd tegen Antwerp alweer zijn 275ste in het shirt van Club Brugge. Hij kwam in de zomer van 2015 voor een kleine vijf miljoen euro over van KSC Lokeren en is sindsdien eigenlijk niet weg te denken uit de basis. Elk seizoen is hij wel van grote waarde voor zijn ploeg. In 2019 en 2020 leverden zijn uitstekende prestaties hem de Gouden Schoen op. Woensdagavond was hij verantwoordelijk voor de openingstreffer. Dat was alweer zijn 81ste voor Blauw-Zwart. Wat overigens opvalt aan wedstrijden waarin Vanaken trefzeker is, is dat die vrijwel nooit verloren gaan.

Ook Vormer kende dus om meerdere redenen een mooie avond. Niet alleen omdat hij met zijn ploeg revanche nam voor de bekerfinale en zich plaatste voor de kwartfinales. Ook omdat hij woensdagavond voor de driehonderdste keer in actie kwam voor Club Brugge. Een geweldig aantal. Evenals Vanaken was Vormer trefzeker tegen de Antwerpenaren. Waar Vanaken zijn ploeg op voorsprong schoot, zette de aanvoerder met de 3-1 definitief een streep onder de wedstrijd. Voor de Nederlander was het zijn 56ste treffer namens de Blauw-Zwarten.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1359555040541880321?s=20
Lees meer: