Vormer nog een vraagteken voor OHL en Leipzig

Het is nog onduidelijk of Philippe Clement in de komende wedstrijden tegen OH Leuven en RB Leipzig een beroep kan doen op Ruud Vormer. De aanvoerder haakte in de aanloop naar het bezoek aan Charleroi af met een achillespeesblessure. Club Brugge is in ieder geval niet van plan om risico's te nemen.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. Hoewel Club Brugge zich vorige week tegen Paris Saint-Germain van zijn beste kant liet zien, beleefde Vormer een week om snel te vergeten. Zo kreeg hij in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen PSG te horen dat hij niet aan de aftrap zou verschijnen. Daar reageerde hij zo dusdanig ontgoocheld op, dat hij zelfs overweeg om zijn aanvoerdersband in te leveren. Clement overtuigende hem echter om daar eens rustig een nachtje over te gaan slapen.

Tegen PSG zat er ook geen rol als invaller in het vat voor Vormer. Een paar dagen later, op bezoek bij Charleroi, had hij normaliter weer in de basis gestaan. Op de laatste training voor Charleroi haakte hij echter geblesseerd af. Hij had teveel last van zijn achillespees, waardoor hij de trip naar het Stade du Pays de Charleroi moest laten schieten. Het moet nog blijken of hij in de komende wedstrijden wel beschikbaar is.

Wat betreft Wesley heeft Het Nieuwsblad beter nieuws. De Braziliaan maakte afgelopen zaterdag op Charleroi zijn rentree in Blauw-Zwart, maar werd al vroeg na rust vervangen vanwege een zere enkel. De averij lijkt nu echter mee te vallen. ''De partij tegen OH Leuven van komende vrijdag komt normaal gezien niet in het gedrang'', aldus Het Nieuwsblad.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1440253804457299972?s=20
Lees meer: