Vormer raakt ook onder Schreuder zijn basisplaats kwijt

PHOTONEWS 10954942 246
PHOTONEWS 10954942 246 Foto: © Gvg/Photo News

Na een eerste seizoenshelft waarin Ruud Vormer niet langer onomstreden was, leek hij onder Alfred Schreuder weer zeker van een basisplaats. Maar Vormer begint in de thuiswedstrijd tegen Charleroi op de bank.

Het was even wennen, toen we Ruud Vormer niet aan de aftrap zagen staan van het thuisduel met Paris Saint-Germain in de Champions League. Philippe Clement koos voor Mats Rits. En die keuze pakte goed uit. Club Brugge speelde een opvallend sterke wedstrijd tegen de Franse grootmacht, met Rits als een van de uitblinkers.

Maar bij Vormer schoot het besluit van Clement om de aanvoerder op de bank te zetten in het verkeerde keelgat. De Nederlander reageerde ontgoocheld en dacht er zelfs aan om zijn aanvoerdersband in te leveren. Zover kwam het echter niet. Vormer zijn mentaliteit liet hem niet in de steek. Hij knokte zich terug in het elftal, met als hoogtepunt zijn twee doelpunten tegen KV Kortrijk.

Daarmee bezorgde Vormer zijn ploeg hoogstpersoonlijk de overwinning. Maar juist toen de kapitein terug van weggeweest leek te zijn, belandde hij opnieuw op de bank. Nadat hij op KV Mechelen al na 45 minuten naar de kant werd gehaald, begon hij een paar dagen later op de bank in de belangrijke thuiswedstrijd tegen RB Leipzig. Vormer kwam zelfs geen minuut in actie.

Dat besluit leidde tot veel kritiek aan het adres van Clement. Ook Vormer had er genoeg van. Hij klopte aan bij Clement om zijn onvrede te uiten. Clement zwichtte onder de druk om zijn aanvoerder op te stellen. Maar met Vormer in de ploeg ging Club niet beter voetballen. De Nederlander speelde als vierde middenvelder en moest de rechterflank bestrijken. Daarvoor komt hij echter de snelheid en het loopvermogen tekort.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Clement vertrok begin januari naar AS Monaco en onder leiding van Alfred Schreuder ging Vormer voor een nieuwe kans. En die kreeg hij. Niet als rechtermiddenvelder, maar als defensieve middenvelder. Éder Balanta, een van de uitblinkers voor de winterstop, moest zelfs wijken voor de nieuwe rol van Vormer. Tegen ploegen die zich terugtrekken kan dat prima. Maar Club speelde de laatste tijd niet tegen dat soort ploegen.

Het middenveld werd bij vlagen overlopen. Niet voor niets werd Vormer in de afgelopen twee wedstrijden tegen KAA Gent al na 45 minuten naar de kant gehaald, al was zijn vroege wissel in de eerste halve finale 'afgesproken', volgens Schreuder. Maar nu heeft de coach toch besloten om zijn landgenoot buiten de basiself te houden. Rits krijgt de voorkeur. En dat zorgt bij ons voor flashbacks naar het thuisduel met PSG in september...

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1492895512520921092?s=20&t=CXYeY09BWOqQ_vACJyuP7Q
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand