Vormer razend: ''Het was gewoon een kut eerste helft''

PHOTONEWS 10879147 007
PHOTONEWS 10879147 007 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Een week voor de competitiestart kreeg Club Brugge een flinke domper te verwerken. De landskampioen verloor in de bekerfinale met 0-1 van Royal Antwerp FC en zag daardoor de felbegeerde dubbel aan haar neus voorbij gaan. Blauw-Zwart was de torenhoge favoriet, maar liet geen moment zien waarom het vorig seizoen met zoveel overmacht kampioen werd. ''Alles wat kon misgaan in de eerste helft, ging ook mis.''

Tijdens de laatste persconferentie voor de bekerfinale, benadrukte Ruud Vormer nog maar eens dat de beker ten koste van alles mee naar Brugge moest. De verwachting was dat het elftal van Philippe Clement er vanaf minuut één bovenop zou zitten, maar niets was minder waar. Sterker nog, het mocht van geluk spreken dat het in de rust slechts 0-1 was. ''Het is misgegaan in de eerste 45 minuten. We hebben een super slechte eerste helft gespeeld'', aldus een gefrustreerde Vormer. ''We creëerden niks en er zaten te weinig loopacties in. Alles wat kon misgaan in de eerste helft, ging ook mis. Te weinig tempo ook.''

Ook Vormer slaagde er niet in om zijn stempel op het spel te drukken. De aanvoerder zag dat het in de tweede helft wel beter ging lopen. ''In de tweede helft ging het veel beter en creëerden we ook wat kansen. Maar het zat er niet in. We hadden altijd een mannetje meer aan de rechterkant, maar konden daar niet van profiteren.''

De voorbereiding stond volledig in het teken van de bekerfinale. De wil om te winnen was, zeker na de verloren bekerfinale in 2016, wél aanwezig, maar uitte zich niet op het veld. ''Het is een valse start. Het is weer een bekerfinale die je verliest. Bij mij gaat het wel eventjes duren'', aldus Vormer. Veel tijd om deze teleurstelling te verwerken, heeft Club niet. Zaterdag wacht de competitiestart met een thuiswedstrijd tegen Charleroi. ''Straks weer nieuwe competitie, nieuwe kansen. Dat is altijd het mooie aan voetbal. Tegen Charleroi gaat het weer beginnen, maar deze nederlaag zal wel een paar dagen in de hoofden spelen. Maar we gaan geen excuses zoeken. Het was gewoon een kut eerste helft. We hebben het zelf gedaan.''