Vormer stevent af op basisplaats in Manchester

PHOTONEWS 10948386 039
PHOTONEWS 10948386 039 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Wil Club Brugge een serieuze rol van betekenis spelen in het slot van de groepsfase van de Champions League, zal het woensdagavond een goed resultaat moeten neerzetten in Manchester. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid moeten gebeuren mét Ruud Vormer. De captain begon in de eerste drie groepswedstrijden op de bank, maar stevent nu af op een basisplaats tegen Manchester City. Éder Balanta is namelijk niet van de partij.

De Colombiaan zag al drie keer geel in de Champions League en is dus geschorst voor de tweede ontmoeting met Manchester City. Zijn absentie is een flinke aderlating voor Club Brugge en Philippe Clement. Waar Balanta in het afgelopen seizoen nog wisselde tussen de reservebank en basiself, is hij dit seizoen niet weg te denken uit het elftal van Clement. Balanta is één van de uitblinkers dit seizoen. Dat bleef niet onopgemerkt. Zo mocht hij zich vorige maand voor het eerst sinds lange tijd weer melden bij de nationale ploeg van Colombia. Speeltijd kreeg hij niet, maar het was wel een beloning voor zijn goede prestaties.

Balanta kreeg in de eerste drie duels in de Champions League gezelschap van Mats Rits. De Belg begon het seizoen als wisselspeler, maar kreeg in het thuisduel met Paris Saint-Germain plots zijn kans. Dat ging ten koste van Vormer. De aanvoerder was ontgoocheld door het besluit van Clement en speelde zelfs met de gedachte om zijn aanvoerdersband in te leveren. Vormer heeft zich echter terug in het elftal geknokt. Zo schoot hij Club Brugge onlangs met twee doelpunten langs KV Kortrijk. Hij kreeg vooral lovende kritieken na zijn invalbeurt tegen Manchester City. Zo verzorgde hij de assist voor de eretreffer van Hans Vanaken.

Niet voor niets stond hij nadien 'gewoon' weer twee keer aan de aftrap. Vormer is met zijn leiderschap én geweldige traptechniek van onschatbare waarde voor Club Brugge. Normaliter zal Clement dan ook geen moment hebben getwijfeld over wie Balanta moet vervangen tegen Manchester City. Vormer bewees in de afgelopen wedstrijden er klaar voor te zijn. Daarnaast kan Blauw-Zwart de ervaring en mentaliteit van Vormer goed gebruiken in het Etihad Stadium.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand