Vormer terug bij af? 'Hij zal nog veel betekenen voor Club'

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/04/transferperikelen-vormer-toont-big-smile-op-training/

Hoewel Ruud Vormer in de voorgaande twee wedstrijden na 45 minuten al naar de kant werd gehaald, was zijn reserverol tegen Charleroi opvallend. Onder Alfred Schreuder leek de kapitein immers weer zeker van een basisplaats. Maar nu lijkt Vormer toch opnieuw een pas op de plaats te moeten maken. Zeker na het overtuigende optreden van Denis Odoi.

Club Brugge baarde opzien door op de slotdag van de winterse transfermarkt Odoi los te weken bij Fulham. Schreuder wilde er nog graag een verdediger bij. Maar als het aan een groot deel van de achterban had gelegen, had Club elders gekeken voor een nieuwe verdediger. Wat moest Blauw-Zwart met een speler die in mei alweer 34 kaarsjes uitblaast? En ook nog eens een pikant verleden heeft als speler van Anderlecht?

Odoi had het shirt van Club Brugge nog niet eens aangetrokken of hij stond al met 1-0 achter. Nee, eigenlijk met 2-0. Maar de Belg bewees al snel over een winnaarsmentaliteit te beschikken, want hij knokte zich bij zijn eerste optreden al terug van die achterstand. Odoi viel in de bekerwedstrijd op KAA Gent uitstekend in. Prompt hadden de supporters het over een 'meerwaarde' en 'goede aanwinst'. In zijn eerste wedstrijden valt vooral zijn multi-inzetbaarheid op.

Odoi heeft in zijn eerste drie matchen voor Club al op bijna alle posities gespeeld. Van centrumverdediger tot linkervleugelverdediger en van defensieve middenvelder tot wingback op rechts. Tegen Charleroi stond hij geposteerd op 'zes', voor de defensie. In de voorgaande wedstrijden was die rol nog weggelegd voor Ruud Vormer. Maar de kapitein bleek vooral tegen de grote ploegen heel kwetsbaar op die positie.

Balanta

Niet voor niets viel Éder Balanta in de tweede helft van de topper tegen Union in om de controle te herstellen. Een paar dagen later had Balanta zijn eerste basisplaats onder Schreuder, op bezoek bij KV Kortrijk. Maar de Colombiaan ontbrak zondagavond wegens een schorsing. De verwachting was dat Vormer terug op zes zou gaan spelen. Maar Schreuder koos toch voor Odoi.

'Denis Odoi geeft ons wat we nodig hebben op het middenveld: balans en assertiviteit. Hij moet nog stappen zetten, dat zegt hij zelf ook', klinkt het namens Schreuder op de clubsite. De Belg droeg zelfs in aanvallend opzicht zijn steentje bij: hij verzorgde de assist op de 1-0 van Mats Rits. Rits stond tegen Charleroi terug op 'zijn' positie, namelijk als 'acht'. Daar heeft Vormer een groot deel van zijn wedstrijden voor Club gespeeld.

'Hij is op en naast het veld onze kapitein.'

Mats Rits over de rol van Ruud Vormer

Maar Rits vulde die rol zondagavond zo dusdanig goed in, dat hij zijn positie voorlopig niet lijkt af te hoeven staan. Wat betekent dit dan voor Vormer? 'Ruud zal nog veel betekenen voor Club. Hij is op en naast het veld onze kapitein en steunt de groep', klinkt het namens Rits. Duidelijk is dat Vormer zich, evenals in de eerste seizoenshelft, terug zal moeten knokken.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Mechelen -
za 8 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Westerlo -
zo 16 okt. 2022, 18:30
Pro League
Anderlecht -
-
Club Brugge -
wo 19 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Sint-Truiden -
za 22 okt. 2022, 20:45
Pro League
Union Saint-Gilloise -
-
Club Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Antwerp 9 15 27
2 Genk 9 13 22
3 Club Brugge 9 9 19
4 OH Leuven 9 3 17
5 Standard Liège 9 2 16
Bekijk de hele stand