Vossen adviseert: "Dat is de raad die ik De Ketelaere moet geven"

Jelle Vossen juicht na een doelpunt voor Club Brugge
Jelle Vossen juicht na een doelpunt voor Club Brugge Foto: © Pro Shots

Charles De Ketelaere weet nog altijd niet waar zijn toekomst ligt. De 21-jarige middenvelder wil graag naar AC Milan, maar de Italianen zijn nog niet bereid om aan de vraagprijs van Club Brugge te voldoen. Jelle Vossen, die bij Blauw-Zwart nog samen trainde met De Ketelaere, weet wat er in het hoofd van de jonge Rode Duivel speelt.

"Allesbehalve prettig", zegt Vossen in Het Nieuwsblad. "Je weet dat er iets staat te gebeuren, maar je hebt geen enkele zekerheid of het zál gebeuren. Toen ik Genk een eerste keer voor Engeland verliet, sleepte dat een tijd aan en heb ik pas de allerlaatste dag op huurbasis bij Middlesbrough kunnen tekenen."

De transfermarkt is nog open tot eind augustus, dus AC Milan heeft niet direct haast. "Sowieso zit Charles in een moeilijke en spannende situatie", meent Vossen. "Het is wachten op groen licht, maar ook al weet je niet wanneer dat komt, je bent toch al volop bezig met je mogelijke nieuwe leven. Dan kan het je inderdaad even te veel worden."

De Ketelaere speelde niet mee in de eerste competitiewedstrijd tegen RC Genk. "Ik snap ook dat je geen risico's wil nemen, omdat het over je toekomst gaat, en even langs de kant blijft. Máár: het kan niet de bedoeling zijn dat je er je voeten aan gaat vegen", aldus Vossen, die weet dat De Ketelaere het nieuws over AC Milan niet kan ontwijken.

"Als speler krijg je die artikels uit de krant toch altijd mee", beseft de oud-spits van Club Brugge. "En iedereen die hij tegenkomt, spreekt hem erover aan. Niet simpel om dan rustig te blijven en het geduld te bewaren. Maar dat is toch de raad die ik Charles moet geven. Ik zou me niet te veel zorgen maken."

"Als hij Milan nog misloopt, is dat natuurlijk een drama, maar zover zie ik het niet komen", vervolgt Vossen. "Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert hebben het beste met hem voor. Iedereen wil het onderste uit de kan, maar ik ga er nog altijd van uit dat er een deal komt waar iedereen beter van wordt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
Anderlecht
18:30
Club Brugge
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Cercle Brugge 7 3 12
5 Antwerp 6 9 11
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand