Vossen vertelt: ''Dat is het verschil tussen Club en Genk''

Jelle Vossen viert een doelpunt namens Club Brugge
Jelle Vossen viert een doelpunt namens Club Brugge Foto: © Foto: ©Blue Army

Na de laatste competitiewedstrijd tegen Royal Excelsior Mouscron, kan de blik bij Club Brugge eindelijk op de Play-Offs. De ploeg van Philippe Clement zal echter nog even geduld moeten hebben voordat ze weer in actie mag komen. Op zondag 2 mei komt Anderlecht op bezoek, alvorens Blauw-Zwart afreist naar KRC Genk. Jelle Vossen speelde in het verleden voor zowel Club Brugge als Genk. In gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt hij wat in zijn ogen het grootste verschil is tussen beide clubs.

Als speler uit de eigen opleiding was Vossen erg geliefd in Genk. Na een aantal jaren doelpunten te hebben gemaakt in de Luminus Arena, vertrok hij in het najaar van 2014 op huurbasis naar Engeland. Een jaar later maakte hij vervolgens definitief de overstap naar Burnley. Nog geen halfjaar later keerde hij echter alweer terug naar België. Niet om opnieuw voor KRC Genk te spelen, maar om het shirt van Club Brugge te dragen. Dat werd hem door de supporters van de Genkies niet in dank afgenomen. Volgens hen was zijn transfer naar Burnley een list om alsnog de overstap naar Blauw-Zwart te kunnen maken.

In gesprek met Het Laatste Nieuws blikt hij nog eens terug op die periode. ''Spijt is het verkeerde woord, want datgene wat een deel van de Genkse fans mij verwijt, klopt niet. Mijn transfer naar Club Brugge was géén opgezet spel, al begrijp ik dat dat idee leeft. Dat mijn band met de Genkse supporters door die overstap naar Brugge... ik zal niet zeggen gebroken, maar toch getoucheerd is, vind ik wel nog steeds heel erg'', aldus de aanvaller, die momenteel actief is bij Zulte-Waregem. Met de Essevee greep hij op de laatste speeldag naast een ticket voor Play-Off II, waardoor het seizoen er voor Vossen en zijn ploeggenoten alweer op zit.

Achterban

Daarom had hij ook de tijd om uitgebreid met Het Laatste Nieuws in gesprek te gaan. Daarin ging het uiteraard ook over het verschil tussen Club Brugge en KRC Genk. Volgens Vossen is dat veel meer dan alleen de tien punten op de ranglijst. ''De achterban van Club Brugge verspreidt zich over het hele land. Ik ken niet veel supporters die vanuit Oost-Vlaanderen voor Genk supporteren. Andersom ken ik veel supporters die om de twee weken met de bus vanuit Tongeren richting Jan Breydel trekken. Brugge heeft een grotere afzetmarkt. Limburg zal altijd een beetje Limburg zijn, dat is het grote verschil.''

Vossen is overigens een van de veertien spelers die in actie kwam in het laatste Play-Off duel van Club Brugge. Benieuwd wie dat nog meer waren en tegen wie? Klik dan hier!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand