Vrolijke gezichten op de training van Club Brugge

De competitiestart van Club Brugge was weliswaar niet bepaald om over naar huis te schrijven, maar in het voetbal kan de situatie van de ene op de andere dag heel anders zijn. Dat is ook bij Blauw-Zwart het geval. De ploeg van Philippe Clement zegevierde afgelopen zondag met 0-4 bij Zulte-Waregem en deed dat met behoorlijk voetbal. In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Beerschot zit de sfeer er dus goed in.

Club Brugge was er veel aan gelegen om goed van start te gaan. Met de eindzege van de Supercup tegen KRC Genk is de eerste prijs weliswaar al binnen, maar het draaide toch vooral om de competitie. In het afgelopen seizoen was de start op z'n zachtst gezegd beroerd. Club veroverde slechts drie punten in de eerste drie duels. Ook dit seizoen gingen Clement en co allesbehalve overtuigend van start. Een punt in extremis tegen Eupen, een moeizame overwinning op Union en een teleurstellende stadsderby tegen Cercle.

Op bezoek bij Zulte-Waregem moest er dus wel gewonnen worden, wilde Club niet al heel vroeg in het seizoen achter de feiten aanlopen. En dat deed Club. Op overtuigende wijze. Vooral het optreden in de tweede helft maakte veel indruk. Via Ruud Vormer, Hans Vanaken en Charles de Ketelaere liep Blauw-Zwart na de pauze ruim weg bij Essevee en zegevierde het met 0-4. De score had nog veel hoger kunnen en misschien wel moeten uitvallen. De zege en vooral het spel biedt veel houvast voor de komende weken. Om te beginnen zondag, dan komt Beerschot op bezoek. Hopelijk zien we ook dan veel lachende gezichten.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1428370148084396033?s=20
Lees meer: