Waar kun je op wedden bij voetbal?

Jan Breydelstadion
Jan Breydelstadion Foto: © Pro Shots

's Werelds populairste sport, wedden op voetbal bestaat al tientallen jaren op het oostelijk halfrond, maar met de legalisering van sportweddenschappen in veel Europese landen, kan het intimiderend overkomen voor iemand die nog nooit voetbal heeft gezien markten. Door zijn populariteit is voetbal wereldwijd de sport waar het meest op wordt gewed, en er zijn talloze manieren om op een individuele wedstrijd te wedden. Wil je in het komende seizoen graag meer weddenschappen plaatsen op de wedstrijden van Club Brugge? Je hebt dan de volgende opties!

90 minuten

De meest voorkomende optie van voetbalmarkten die klanten dagelijks en wekelijks zullen zien, is de 'Regular Time' of 90 minuten markt. Dit is een drieweglijn, wat betekent dat er drie opties zijn bij het selecteren: Team A wint, Team B wint of gelijkspel. 90 minuten voetbalweddenschappen zijn officieel na afloop van 90 minuten spelen plus blessuretijd. Extra periode(s) of strafschoppenseries maken geen deel uit van deze weddenschappen. Als een klant een team selecteert om te winnen, maar de score is 1-1 na reguliere speeltijd, krijgt de klant zijn geld niet terug en wordt het beschouwd als een verliezende weddenschap, omdat gelijkspel een beschikbare optie is.

Draw No Bet

Draw No Bet is een weddenschap die het vooruitzicht van een gelijkspel elimineert. Dit wordt beschouwd als een tweerichtingslijn waarbij de gelijkspeloptie uit de vergelijking wordt gehaald. Omdat er slechts twee keuzes zijn in plaats van drie, zullen de kansen er anders uitzien dan de hierboven genoemde 90 minuten geldlijnmarkt. Als een klant een team selecteert om te winnen, maar de score is 1-1 na reguliere speeltijd, krijgt de klant zijn inzet terug en wordt dit beschouwd als een nietige of push-weddenschap. Je hebt bij deze weddenschap dus minder risico, al helemaal als je gebruik maakt van een casinobonus. Gratis spins bij registratie is hier een voorbeeld van.

Doelpunten

De totalenmarkt is een eenvoudige tweerichtingsselectie met betrekking tot het totale aantal gescoorde doelpunten in het spel. Dit varieert enigszins in vergelijking met andere sporten zoals voetbal, honkbal en basketbal, aangezien die totalenmarkten meestal -110 kansen hebben. Omdat voetbal een laag scorende sport is, is het verschil tussen twee doelpunten en drie doelpunten behoorlijk groot, dus de kans dat er een kans op zit zal anders zijn dan de -110 standaard voor andere sporten.

Handicap

Net als voetbal en basketbal biedt voetbal ook hun versie van gespreid wedden, meestal een handicap genoemd. Het geselecteerde team moet de spreiding dekken, wat in dit geval doelen zijn. Dit is een manier voor sportsbook-exploitanten om de kloof tussen niet-overeenkomende teams te dichten, wat vaak gebeurt tijdens wereldwijde toernooien. Brazilië is bijvoorbeeld -0,5 doelpunten en Peru is +0,5 doelpunten. Als de gokker Brazilië kiest en ze winnen met 1-0, wint een gokker zijn weddenschap omdat Brazilië met meer dan 0,5 doelpunten won. Als de gokker Brazilië kiest en gelijk speelt met Japan 2-2, wordt de weddenschap beoordeeld als een verliezer omdat Brazilië de 0,5 doelpunten niet dekte. Omgekeerd, als de gokker Peru selecteert en gelijk speelt met Brazilië 2-2, wordt de Peru-selectie als winnaar beoordeeld omdat de eindscore met de +0,5 doelpunten technisch gezien 2,5-2 is.

Lees meer:
0 reacties