Waarde spelers Club Brugge kelderen flink door slechte prestaties

Roman Yaremchuk juicht
Roman Yaremchuk juicht Foto: © Orange Pictures

Het gespecialiseerde Transfermark.be, een wereldwijde autoriteit op het vlak van transferprijzen, heeft een aanpassing doorgevoerd van transferwaardes van de Belgische clubs.

Hierin valt op dat onder meer Emmanuel Gift Orban van AA Gent flink in waarde is gestegen, maar dat Club Brugge er niet goed vanaf komt door de mindere prestaties van de laatste tijd.

Club Brugge beleeft een zwak seizoen en die instabiliteit heeft haar gevolgen voor de transferwaardes van de spelers. Zo is Hans Vanaken er drie miljoen op achteruit gegaan, van vijftien naar twaalf. Roman Yaremchuk kende eenzelfde verval. Toch staat de meest waardevolle speler uit de JPL nog steeds op de loonlijst van Club. Andreas Skov Olsen verloor door blessureleed wel drie miljoen, maar zou er nog altijd zeventien moeten kosten.

Onder meer de spelers Ferran Jutglà, Raphael Onyedika, Clinton Mata, Brandon Mechele en Kamal Zowat daalden in waarde. De enige speler die steeg in waarde was Bjorn Meijer. Hij ging van 6,5 naar 9 miljoen euro.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand