Waarom Clement op zijn hoede is voor Mechelen

Club Brugge verdedigt donderdagavond op bezoek bij KV Mechelen de koppositie. De voorsprong op de concurrenten is niet groot, dus puntenverlies kan de ploeg duur komen te staan. Philippe Clement en co gaan er natuurlijk alles aan doen om dat te voorkomen. In het thuisduel met KV Mechelen ging het echter nog flink mis voor Club. Clement hoopt dan ook dat zijn ploeg heeft geleerd van de ontmoeting op 31 oktober jongstleden.

In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen had Club Brugge zichzelf tekort gedaan in het duel met Lazio. In eerste instantie had de ploeg getekend voor een punt, maar er zat veel meer in. Tegen Mechelen leek Club de teleurstelling vanwege het gelijkspel tegen Lazio van zich af te spelen. De thuisploeg stond na nog geen dertig minuten al op 2-0. Niets aan het handje, maar Club slaagde er toch in om de voorsprong uit handen te geven. Uiteindelijk mochten de veldspelers Simon Mignolet bedanken dat de gasten er niet met de zege vandoor gingen.

Nog geen twee maanden later is Mechelen een laagvlieger in de Jupiler Pro League. Van onderschatting wil Clement, zeker na dat eerste duel, dan ook helemaal niets weten. ''Mechelen is een ploeg die heel goed aan de bal is'', begon de oefenmeester tijdens de persconferentie in aanloop naar de match van morgenavond. ''Het is een ploeg die genoeg doelpunten heeft gemaakt, maar ze hebben zichzelf in sommige matchen wat in de voet geschoten met rode kaarten en owngoals. Ze spelen beter voetbal dan vorig jaar, alleen waren ze toen stabieler. Wij moeten ons eigen spel spelen en lessen trekken uit de heenwedstrijd.''

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1339200783875715072?s=20

Vol programma

Club Brugge heeft een bomvolle eerste seizoenshelft achter de rug. Na de winterstop pikt het moordende schema de draad 'gewoon' weer op. Dinsdagavond werd het speelschema voor de eerste maand van het nieuwe jaar bekendgemaakt. Blauw-Zwart speelt in januari maar liefst zes competitiewedstrijden. De komende anderhalve week speelt de ploeg er ook nog drie. ''Wat ik een groot probleem vind is dat we normaal een week rust hebben en daarna een week kunnen opbouwen'', aldus Clement. ''Dan trainen we normaal 2,5 keer zoveel als anders waarop je de volgende maanden kan voort bouwen. Nu kan je dat niet doen.''

Clement vervolgt: ''"Je kan hen een paar dagen vrij geven nu, maar dan speel je meteen weer. We komen al uit een zeer drukke periode met veel belasting. Hierdoor verstoor je ook het tweede deel van het seizoen. Ik ben toch al blij dat we 5 wissels zullen kunnen doen." De Raad van Bestuur van de Pro League heeft maandagavond inderdaad de voorlopige regel goedgekeurd die voor het restant van het seizoen vijf wissels in een competitiewedstrijd toelaat. De Hoge Raad van de KBVB moet deze nog bekrachtigen.

Lees meer: