"We dachten ook stomweg dat Bakayoko bij ons zou blijven"

Johan Bakayoko
Johan Bakayoko Foto: © Pro Shots

Johan Bakayoko werd in de jeugd van Club Brugge niet goed genoeg bevonden. Nu is hij sterspeler bij PSV, daarvoor zat hij een periode bij RSC Anderlecht.

Bij RSC Anderlecht zou er wel een contract zijn gekomen, maar de speler zelf koos elders. Roel Clement, de trainer van de U16 bij paars-wit, vertelt dat aan Het Nieuwsblad. "Dat zou er zeker gekomen zijn. Maar Johan was pas één seizoen eerder overgekomen van KV Mechelen, het was een beetje vroeg."

Anderlecht was toch niet 100% overtuigd, juist vanwege zijn overweldigende fysiek. "Zeker omdat Johan lichamelijk vroeg matuur was. Hij was sterker, groter en krachtiger dan zijn leeftijdsgenoten – daardoor kon hij vaak uitblinken. Dan moet je voorzichtig zijn: zal zo een speler de nodige stappen blijven maken?"

Paars-wit vertrouwde erop dat Bakayoko gewoon zou blijven. "We dachten ook stomweg dat Johan bij ons zou blijven. Hij had een goed seizoen gehad, was gelukkig bij ons, maar er was ook nog groeimarge. De club heeft geen fouten gemaakt. Opeens was daar PSV. En Johan was ongeduldig. Het was zijn keuze om te vertrekken."

Lees meer:
0 reacties