Winters vertrek van Pérez valt niet uit te sluiten

PHOTONEWS 10926025 225
PHOTONEWS 10926025 225 Foto: © Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Over ruim een week gaan de deuren van de transfermarkt weer open. Bij Club Brugge hoeven we niet heel veel te verwachten wat inkomende transfers betreft. Maar er zullen wel wat spelers de deur op Jan Breydel achter zich dichttrekken. Zo staan Wesley en Matej Mitrovic op de nominatie om in januari te vertrekken. Ook een (tijdelijke) transfer van Daniel Pérez valt niet uit te sluiten.

De Venezolaan maakte begin dit jaar de overstap naar Club Brugge. Pérez stond in zijn thuisland te boek als aanstormend talent met een neusje voor het doel. Dat bewees hij bij zijn debuut bij Club NXT. Hij had slechts een paar minuten nodig om zijn eerste treffer te produceren. Ook in de hoofdmacht lag die al snel in het netje. Maar zijn échte doorbraak had dit seizoen moeten volgen. Die lijkt er echter niet te komen. Ondanks een uitstekende voorbereiding, waarin hij goed op dreef was, kreeg hij in de afgelopen maanden geen serieuze kans van Philippe Clement. Sterker, Pérez deed slechts 36 minuten mee. Zijn laatste opwachting in de hoofdmacht dateert van 22 augustus.

Goede optredens en doelpunten bij Club NXT brachten Clement niet op andere gedachten. Ook in de bekermatch tegen OH Leuven heeft Clement geen speeltijd weggelegd voor Pérez. Hij behoort opnieuw niet tot de kern, terwijl hij daar wel even op mocht hopen. Pérez ontbrak maandagavond namelijk bij Club NXT. Zijn perspectief lijkt er de komende tijd ook niet beter op te worden. Wesley staat weliswaar op het punt om na een paar maanden alweer te vertrekken bij Club. Maar in de persoon van Tajon Buchanan meldt zich binnenkort een nieuwe aanvaller in West-Vlaanderen, terwijl Ruben Providence op de weg terug is van een enkelblessure. De opties nemen dus toe voor Clement. Pérez zal het met lede ogen aanzien.

Afgelopen zomer behoorde hij nog tot de selectie van de Venezolaanse nationale ploeg die deelnam aan de Copa América. Pérez zat heel dicht tegen zijn debuut aan. Maar dat lijkt inmiddels heel ver weg. Tenzij Pérez zich in de tweede seizoenshelft alsnog in de kijker weet te spelen. Dat lijkt dan echter niet bij Club Brugge te gebeuren. Een tijdelijke transfer naar bijvoorbeeld een Belgische tweedeklasser zou hem goed doen. Niet alleen om weer lekker te kunnen voetballen. Ook om ervaring op te doen zodat hij sterker terugkeert bij Blauw-Zwart en klaar zal zijn om volgend seizoen zijn plekje af te dwingen.

Club Brugge viert de 2-1 van Pérez tegen AEK
Daniel Pérez in het middelpunt van de belangstelling nadat hij Club Brugge op voorsprong heeft gebracht in een oefenwedstrijd tegen AEK. (©Orange Pictures/Photo News)
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand