YLA begint aan play-offs en vecht voor laatste titelkansen

Terwijl Club Brugge zich voorbereidt op de verplaatsing naar Seraing, begint Club YLA zaterdagmiddag aan de play-offs. Wil de Brugse damesploeg in de laatste weken van het seizoen nog meedoen om de titel, moet ze een goed resultaat boeken tegen OH Leuven Women.

En met een goed resultaat bedoelen we drie punten. De achterstand op koploper RSCA Women en nummer twee OH Leuven Women bedraagt namelijk respectievelijk vijf en vier punten. Mocht het op de eerste speeldag van play-off I direct misgaan voor Club YLA, kan de Brugse damesploeg dus definitief een streep zetten door de landstitel.

Club YLA presteert dit seizoen zo wisselvallig dat het in de nacompetitie alle kanten op kan gaan. De ploeg van Dennis Moerman begon zonder al te hoge verwachtingen aan het seizoen. Ze had een matige tweede helft van het afgelopen seizoen achter de rug en in de persoon van Moerman stond er een nieuwe trainer voor de groep. Maar Club YLA begon uitstekend aan de competitie. Wat heet. De dames wonnen hun eerste zeven wedstrijden in de Scooore Super League.

Maar na de eerste nederlaag van het seizoen op KAA Gent Ladies raakte YLA het spoor een beetje bijster. Er werd in de competitie nadien nog maar vier keer gewonnen. De achterstand op RSCA Women en OH Leuven Women werd groter en groter. Maar evenals Club Brugge heeft Club YLA de mazzel dat het puntentotaal na afloop van de reguliere competitie wordt gehalveerd. Waar de Brugse dames eerst nog tien punten achter koploper RSCA Women stonden, bedraagt de achterstand nu nog 'maar' vijf punten.

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1499399212147961865?s=20&t=jNWcI7GzwqteJtwXXd1mcg

Vertrouwen

Club YLA heeft acht wedstrijden om het in ieder geval nog spannend te maken. Om te beginnen dus zaterdagmiddag tegen OH Leuven Women. Het is de derde keer dit seizoen dat de ploegen tegenover elkaar staan. De eerste ontmoeting resulteerde in een kansloze 3-0 nederlaag voor YLA. Maar de tweede, tevens de laatste wedstrijd in de reguliere competitie, eindigde in een 0-0 gelijkspel. Daarmee tankte YLA toch nog wat vertrouwen voor de play-offs. Die beginnen voor YLA om 16.00 uur.

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1500022724231671812?s=20&t=jNWcI7GzwqteJtwXXd1mcg
Lees meer: