Zinckernagel over puntenverlies: "Geen reden om te panikeren"

Maxim de Cuyper en Philip Zinckernagel balen
Maxim de Cuyper en Philip Zinckernagel balen Foto: © Pro Shots

Club Brugge heeft dit seizoen al 14 punten laten liggen in de Pro League. Voor Deense middenvelder Phillip Iznckernagel is dit echter geen probleem. Volgens hem horen dit soort 'pieken en dalen' bij een seizoen.

"Hoe dan ook, ik ben al een tijdje actief in het profvoetbal en ik heb geleerd dat er altijd ups en downs zijn gedurende een seizoen," zegt hij in gesprek met Het Nieuwsblad.

Club heeft moeite om de nul te houden, maar ook voorin kan het rendement omhoog "In het begin resulteerde elke kans in een doelpunt, maar de laatste tijd zit het gewoon niet mee. We kunnen niet zeggen dat we te weinig kansen creëren. Ik ben ervan overtuigd dat het tij zal keren, want we spelen goed. Er is geen enkele reden om in paniek te raken, de supporters kunnen gerust zijn", concludeert de Deense aanvallende middenvelder.

Bovendien staat het play-off-systeem in België toe dat de topvorm niet meteen vanaf het begin van de competitie vereist is. "Pas dan moet je op je topniveau spelen," merkt Zinckernagel op. "Denk maar aan Union twee jaar geleden, of Genk vorig jaar: ze waren lange tijd de beste, maar behaalden uiteindelijk geen prijs. Het is erg om om te zeggen, maar je moet simpelweg proberen de kloof te beperken", aldus Phillip Zinckernagel.

Lees meer:
0 reacties