Zit Ajax Club opnieuw dwars op de transfermarkt?

PHOTONEWS 10943032 085
PHOTONEWS 10943032 085 Foto: © Orange Pictures/Photo News

Dat Club Brugge werk wil maken van de komst van Bjorn Meijer, moge duidelijk. De huidige nummer twee van België zou zelfs al een eerste bod hebben gedaan op de 19-jarige verdediger van FC Groningen. Er zijn echter meer kapers op de kust, waaronder Ajax.

We gaan terug naar afgelopen zomer. Club Brugge was in het vorige seizoen dusdanig afhankelijk van Noa Lang en Charles de Ketelaere, dat toenmalig trainer Philippe Clement er dolgraag een nieuwe aanvaller bij wilde hebben. Het liefst een aanvaller die het verschil kon maken als Lang of De Ketelaere zijn dag niet had. Maar de zoektocht van Club Brugge op de transfermarkt verliep niet van een leien dakje.

De regerend landskampioen had haar oog in eerste instantie laten vallen op Michel-Ange Balikwisha. De buitenspeler stond op dat moment onder contract bij Standard. Hij leek in eerste instantie de overstap te maken naar Club, dat al akkoord was met Standard over de transfersom. Maar Balikwisha zag uiteindelijk toch af van een transfer naar de landskampioen en koos voor Antwerp FC. Club ging er niet met de pakken bij neer zitten en probeerde het vervolgens bij Álex Collado.

Lees ook: Voormalig Club-target Collado krijgt geen rugnummer

Ajax steekt er een stokje voor

Blauw-Zwart wilde Collado graag op huurbasis overnemen van FC Barcelona, inclusief een optie tot koop. Dat zag de Catalaan echter niet zitten. Ook door zijn naam kon dus een streep. Het wilde dus niet vlotten met de zoektocht naar een nieuwe aanvaller. Maar in de slotfase van de transferperiode leek Club dan toch raak te hebben. De zoektocht leidde Blauw-Zwart verder naar FC Kopenhagen, waar het oog was gevallen op Mohamed Daramy.

Op Jan Breydel bestond er goede hoop dat Daramy naar West-Vlaanderen zou komen, ware het niet dat de speler zelf de stekker uit de onderhandelingen trok. Niet omdat hij was afgeknapt op Club Brugge, maar omdat Ajax zich had gemeld. Ajax en Deense voetballers is een gouden combinatie (denk alleen al aan Christian Eriksen). Daramy wilde FC Kopenhagen alleen verlaten voor Ajax en dat deed hij uiteindelijk ook. Club bleef dus opnieuw met lege handen achter.

Lees ook: Club kan Daramy vergeten: speler wil niet naar Brugge

Op de achtergrond

Terug naar het heden. Terwijl Alfred Schreuder en zijn spelers zich opmaken voor de Champions' play-offs, is Club ook op de achtergrond druk bezig. Zo zou het dus graag Bjorn Meijer willen losweken bij FC Groningen. Er is echter haast geboden, want er zijn meer kapers op de kust. Meijer kan naar verluidt ook rekenen op interesse uit Duitsland, Engeland en Italië. Daar blijft het niet bij, want ook Ajax zou 'op de achtergrond' geïnteresseerd zijn. De Amsterdammers pakken echter nog niet door.

Club Brugge is naar verluidt vooralsnog de enige ploeg die zich concreet heeft gemeld bij FC Groningen voor Meijer. Het zou zelfs al een eerste bod hebben gedaan, van 3,5 miljoen euro. Dat is echter afgewezen. FC Groningen aast op een mooie transfersom voor Meijer, die nog tot medio 2023 onder contract staat bij de Nederlandse middenmoter. Volgens Mike Verweij van De Telegraaf kiest Meijer voor een club die Champions League gaat spelen. Ajax staat er wat dat betreft momenteel beter voor dan Club. Het zou toch niet, hè?

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand