Zo verging het Club in de voorbereiding op vorig seizoen

Philippe Clement, trainer van Club Brugge
Philippe Clement, trainer van Club Brugge Foto: © Federico Pestellini/Panoramic /Photo News

Op 21 juni staat een groot deel van de spelersgroep van Club Brugge alweer op het trainingsveld. Een kleine twee weken later oefent de landskampioen tegen KV Kortrijk. De nummer veertien van het afgelopen seizoen in België is vooralsnog de eerste tegenstander in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vorig jaar werkte Club Brugge uiteindelijk acht oefenwedstrijden af.

De eerste sparringpartner in voorbereiding op het afgelopen seizoen was OH Leuven. De wedstrijd duurde geen negentig, maar twee keer zestig minuten. De ploeg van Philippe Clement zegevierde dankzij Hans Vanaken (tweemaal), een eigen doelpunt en Youssouph Badji met 4-1.

Vier dagen later oefende Club Brugge tegen Beerschot, de andere promovendus. Waar de ploeg van Clement tegen OH Leuven nog met ruime cijfers zegevierde, kwam ze tegen de Antwerpenaren niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Beerschot opende al in de eerste minuut de score. Na een kleine 25 minuten schoot Krépin Diatta Blauw-Zwart naast de thuisploeg. Daar bleef het dus bij. Nog eens drie dagen later kwam Club Brugge een stuk beter voor de dag. In het eigen Basecamp werd KV Mechelen met maar liefst 6-0 aan de kant gezet. David Okereke maakte er die middag twee. De andere treffers kwamen op naam van Loïs Openda, Vanaken, Diatta en Badji.

Na de 6-0 overwinning op KV Mechelen wachtte op 18 juli de eerste echte test in de aanloop naar de bekerfinale tegen Antwerp FC en de start van de competitie. KAA Gent, de nummer twee van het vanwege corona afgebroken seizoen, kwam op bezoek. Club Brugge nam weliswaar al na acht minuten de leiding, maar het waren de Buffalo's die met een 1-2 voorsprong gingen rusten. Badji maakte er na rust met zijn tweede 2-2 van, maar het was uiteindelijk toch KAA Gent dat aan het langste eind trok.

Vier dagen na de ongelukkige nederlaag tegen Gent won Club Brugge met minimale cijfers van Deinze. Het weekend erop stond voor de ploeg van Clement in het teken van de Brugse Metten. Ze kreeg bezoek van Lille. Op een regenachtig Jan Breydel zegevierde de thuisploeg met 2-0. Daarmee leek de Belgisch landskampioen klaar voor de bekerfinale tegen Antwerp FC.

Een aantal dagen voor de kraker in Brussel won een veredeld B-elftal nog met 5-0 van Knokke. Blauw-Zwart begon weliswaar als grote favoriet aan de bekerfinale, maar ging met 0-1 onderuit. De knop moest snel om, want een week later begon de competitie. Midweeks oefende Club nog tegen UT Pétange. Het werd de wedstrijd van Michael Krmencik, die drie keer scoorde.