Zoon Khalilou Fadiga vertrekt uit Frankrijk door hartproblemen

Noah Fadiga tegen Kylian Mbappé
Noah Fadiga tegen Kylian Mbappé Foto: © Pro Shots

De zoon van Khalilou Fadiga, Noah Fadiga, moet Stade Brest verlaten wegens hartproblemen. In een statement op Instagram heeft de 23-jarige verdediger op het besluit gereageerd.

"Na tests die aan het einde van het vorige seizoen werden uitgevoerd bij mijn club Stade Brestois 29, werd ontdekt dat er een onregelmatigheid was opgetreden in mijn hartslag", begint Fadiga op Instagram.

"Daarna onderging ik uitgebreide onderzoeken door professor cardioloog Pedro Brugada", gaat Fadiga verder. "Op basis van deze tests heeft professor Brugada me toestemming gegeven om mijn carrière zonder enig risico verder te zetten. Helaas heeft de medische commissie van de Franse voetbalfederatie een ‘zero tolerance policy’ en hebben zij mijn Franse voetballicentie ingetrokken. Ik ben bijgevolg een vrije speler."

Noah is een zoon van oud-profvoetballer Khalilou Fadiga, die in zijn carrière uitkwam voor Lommel, Club Brugge, AA Gent en Germinal Beerschot. Ook hij kreeg tijdens zijn carrière te maken met hartproblemen. Noah speelde in België bij de jeugd van AA Gent, Anderlecht en Club Brugge.

Lees meer:
0 reacties