Anderlecht-voorzitter haalt keihard uit naar Club Brugge

PHOTONEWS 10923266 039
PHOTONEWS 10923266 039 Foto: © Jimmy Bolcina/Photo News

Het Laatste Nieuws pakte vorige maand uit met de vermeende interesse van Club Brugge in Lukas Nmecha. De spits kwam in het afgelopen seizoen uit voor Anderlecht. Hoewel de landskampioen zich niet eens bij het management van Nmecha meldde, kreeg ze te horen dat hij alleen bij Anderlecht terug zou keren op de Belgische velden. Volgens Wouter Vandenhaute, voorzitter van Paars-Wit, was Blauw-Zwart daarvan op de hoogte. Hij vindt het dan ook niet kunnen dat de rivaal alsnog een poging waagde.

Vandenhaute haalt in gesprek met De Morgen hard uit naar Club Brugge. De voorzitter van de nummer vier van het afgelopen seizoen in België verwijt de landskampioen een gebrek aan 'sportsmanship'. Volgens Vandenhaute is er in het voetbal een cultuur van 'matennaaien' ontstaan en is de handelswijze van Club Brugge op de mercato daar een mooi voorbeeld van.

''Haast elke speler met wie wij in deze transferperiode beginnen te onderhandelen, krijgt plots ook een bod van Club Brugge. Een geluk dat wij die spelers toch binnenhalen, anders kunnen ze straks in Westkapelle een vestiaire bijbouwen voor al die extra spelers'', aldus de voorzitter van Anderlecht.

De vermeende interesse van Club Brugge in Nmecha was opvallend. Niet alleen omdat de aanvaller in het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Anderlecht. Ook omdat de landskampioen met Bas Dost, Youssouph Badji en Daniel Pérez al drie spitsen tot haar beschikking heeft. Vandenhaute is er dan ook van overtuigd dat Blauw-Zwart dit alleen deed om Anderlecht te kakken te zetten.

''Iemand willen binnenhalen, alleen maar om de concurrentie een hak te zetten, ik snap dat niet. Lukas Nmecha had al duidelijk aangegeven: als ik in België blijf, is het bij Anderlecht. Iedereen weet dat. En lap, Brugge legt toch een bod neer bij Manchester City, zelfs zonder dat Nmecha zelf of zijn entourage daarvan op de hoogte was.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand