Basisplaats lonkt voor Lang: ''Hij moet minuten maken''

PHOTONEWS 10969945 034
PHOTONEWS 10969945 034 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

De kans is groot dat Noa Lang vrijdag op Beerschot terugkeert aan de aftrap. Niet alleen omdat Tajon Buchanan naar alle waarschijnlijkheid niet van de partij is. Ook omdat Alfred Schreuder zich realiseert dat Lang minuten moet gaan maken.

2022 verloopt nog niet zoals Lang had gehoopt. De Nederlander was voor de winterstop een van de uitblinkers bij Club Brugge, maar na de jaarwisseling heeft hij het verschil nog niet kunnen maken. Hij sukkelde met pijntjes en worstelde nadrukkelijk met zijn vorm. Dat kostte hem zelfs zijn basisplaats. Schreuder besloot om hem op bezoek bij KV Oostende uit zijn basiself te houden en ook in de thuiswedstrijd tegen KRC Genk moest hij het doen met een invalbeurt.

Lees ook: Dit is waarom Schreuder Lang op de bank liet beginnen

Ondanks een lastige periode mocht Lang zich anderhalve week geleden 'gewoon' melden bij Oranje. Bondscoach Louis van Gaal deed echter geen beroep op hem in de interlands tegen Denemarken en Duitsland. Hoe is hij teruggekeerd bij Club? ''Ik heb vanochtend (donderdagochtend, red.) met Noa gesproken en dat was een goed gesprek'', vertelde Schreuder donderdag tijdens zijn persconferentie. ''Helaas heeft hij niet gespeeld. Dat is natuurlijk een keuze van de bondscoach.''

Schreuder benadrukt dat het belangrijk is dat Lang weer minuten gaat maken, ''omdat we weten dat het een hele goede speler is.'' Maar evenals bij Oranje is de concurrentie voorin bij Club Brugge moordend. ''Adamyan die scoort, Buchanan is dichtbij een goal en doet normaal gesproken zijn job, De Ketelaere maakt goals en Skov Olsen doet dat ook. We zijn voorin gewoon ook goed opgesteld en daar zit ook veel concurrentie'', aldus Schreuder.

Maar het ligt dus in de lijn der verwachting dat Lang vrijdagavond op Beerschot zijn rentree maakt in de basis. Schreuder doet namelijk naar alle waarschijnlijkheid geen beroep op Buchanan, die vrijdagochtend pas terugkeert van interlands. Dat maakt de weg vrij voor Lang, tenzij Schreuder kiest voor Eduard Sobol, die ook al de kans kreeg op de linkerflank. Al lijkt de oefenmeester voor Lang te gaan kiezen. ''Ik ben ook van mening dat Noa minuten moet gaan maken'', besloot hij immers.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand