Beste CL-start in jaren voor Club Brugge

Club fans YNWA Club Brugge Leicester City
Club fans YNWA Club Brugge Leicester City Foto: © Foto: ©Blue Army

Club Brugge pakte woensdagavond een verdiend punt tegen Lazio, maar dat hadden er eigenlijk drie moeten zijn. De ploeg van Philippe Clement creëerde voldoende kansen om de winst over de streep te trekken. Het ontbrak Blauw-Zwart echter aan finesse en overtuiging in de zestien. Desondanks is Clement trots op zijn team. Dat is niet gek, want het is lang geleden dat Club Brugge zo goed van start ging in het miljardenbal.

Ondanks het feit dat er woensdagavond zeker meer in had gezeten, is Clement een tevreden man. Dankzij de winst tegen Zenit en de deling van de buit met Lazio gaat Club Brugge samen met de Italianen aan kop in de poule. ''Iedereen had op voorhand getekend voor deze vier op zes'', vertelde Clement na afloop van de match. Daar heeft hij zeker gelijk in. Als je de start van dit avontuur vergelijkt met de voorgaande jaren, kun je als supporter van Club Brugge niet anders dan tevreden en zelfs een klein beetje trots zijn.

Sterker nog, sinds de intrede van de naam Champions League kwam het voor dit seizoen niet voor dat Club Brugge na twee groepsduels op minimaal vier punten stond. Daarbij moet wel gezegd worden dat het tot 1999 duurde voordat de groepsfase bestond uit acht groepen van vier teams. In het seizoen 2002/2003 begon Club Brugge met een nederlaag tegen FC Barcelona en een gelijkspel tegen Lokomotiv Moskou. De twee jaargangen daarna startte Blauw-Zwart met één puntje en twee nederlagen nog slechter.

/><figcaption>De fanatieke aanhang van Club Brugge pakte op 18 oktober 2016 uit met een mooie tifo voor het duel met FC Porto. De schitterende actie resulteerde echter niet in een overwinning. </figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:heading {

Lang wachten

Een nieuw avontuur in de Champions League liet vervolgens ruim tien jaar op zich wachten. In 2016 werd Club Brugge tijdens de loting voor de groepsfase gekoppeld aan Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen. Het werd een avontuur om snel te vergeten. Blauw-Zwart eindigde met nul punten troosteloos onderaan. Daarnaast wist de ploeg slechts twee keer het net te vinden. Twee seizoenen later begonnen de Belgen met nederlagen tegen grootmachten Atlético Madrid en Borussia Dortmund. De Duitsers komen volgende week op visite op Jan Breydel.

Met twee punten in de eerste twee groepsduels, waaronder een gelijkspel op bezoek bij Real Madrid, sloop er in het afgelopen seizoen weer wat hoop in de ploeg. De tot dan toe beste start sinds de intreding van de Champions League resulteerde echter niet in overwintering in het miljardenbal. Gisteren had Club Brugge een eerste stap kunnen zetten, maar het vergat zichzelf te belonen. De komende twee speeldagen staan in het teken van ontmoetingen met Borussia Dortmund. Na afloop van de match in Duitsland hopen we te kunnen schrijven dat overwintering in het miljardenbal nog steeds tot de mogelijkheden behoort. De start mag er in ieder geval zijn.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1321770305526837250?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
vr 26 aug. 2022, 20:45
Pro League
Sporting Charleroi -
-
Club Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Gent 3 1 5
7 Zulte-Waregem 3 1 4
8 Club Brugge 3 0 4
9 Standard Liège 3 0 4
10 Kortrijk 3 -1 4
Bekijk de hele stand