Bomvol schema voor Club Brugge: 6 duels in 18 dagen

Club Brugge kent vooralsnog een geweldige start in 2021. Waar het in de eerste seizoenshelft nog wel eens onnodig puntenverlies leed, staat er na de jaarwisseling nog geen maat op de landskampioen. Deze maand barst ook de strijd op drie fronten los. Dat Blauw-Zwart aan de bak mag, is een understatement. De ploeg speelt immers zes wedstrijden in nog geen twintig dagen.

Om te beginnen ontvangt Club Brugge woensdagavond Antwerp FC in de achtste finales van de Croky Cup. Beide ploegen stonden in het afgelopen halfjaar al twee keer eerder tegenover elkaar. Op 1 augustus troffen ze elkaar in de bekerfinale. Als landskampioen én op volle oorlogssterkte, gold Club Brugge als torenhoge favoriet voor de kraker in Brussel. De ploeg van Philippe Clement liet zich echter volledig verrassen door de Great Old. Notabene Lior Refaelov, oud-speler van Club, schoot de Antwerpenaren na 25 minuten op voorsprong. Het was vervolgens aan Simon Mignolet te danken dat het in de rust geen 0-3 of 0-4 stond in het voordeel van Antwerp. In de tweede helft ging Club met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar die vond het niet. In december namen Clement en co met een 0-2 overwinning op de Bosuil al een klein beetje revanche.

Vier dagen na de kraker in de achtste finales van de beker wacht Club Brugge het bezoek aan Charleroi. Ook tegen de nummer drie van het afgelopen seizoen heeft de landskampioen nog wat recht te zetten. Beide ploegen troffen elkaar in het openingsweekend van de Jupiler Pro League. Een week na de verloren bekerfinale tegen Antwerp, ging FCB ook tegen Charleroi kopje onder: 0-1. Nog eens vier dagen later begint voor Club eindelijk een nieuw avontuur in de Europa League. Clement en co hopen in dat toernooi te bewijzen dat het goede optreden in de groepsfase van de Champions League geen incident was.

De komende Europa League tegenstander van Club Brugge: Kiev
Op 18 februari begint Club Brugge aan het tweeluik met Dynamo Kiev in de Europa League. (©Orange Pictures/Photo News)

Dynamo Kiev

Daarnaast hoopt de ploeg dat dit avontuur wat langer zal duren dan het vorige. In het afgelopen seizoen was het na twee wedstrijden immers al klaar in de Europa League. Toen was Manchester United over twee duels veel te sterk. Donderdag 18 februari hoopt Club Brugge op bezoek bij Dynamo Kiev een eerste stap in de goede richting te zetten. Vervolgens wacht de koploper van de Jupiler Pro League de thuiswedstrijd tegen OH Leuven. Niet op zaterdag of zondag, maar op maandag. Normaal gesproken zouden de supporters daar flink over klagen, maar aangezien er toch geen toeschouwers welkom zijn, is daar nu geen reden voor. Daarnaast geeft het Blauw-Zwart wat meer tijd om bij te komen van de wedstrijd in en de reis naar Kiev.

Drie dagen na de thuiswedstrijd tegen OHL, wacht de return tegen Dynamo Kiev op Jan Breydel. Met een goede uitgangspositie beginnen aan die wedstrijd zou fijn zijn, aangezien het drie dagen later op bezoek gaat bij AA Gent. Ook met de Buffalo's hebben Clement en zijn manschappen nog een appeltje te schillen. De eerste ontmoeting dit seizoen eindigde immers in een 0-1 overwinning voor Gent.

PROGRAMMA:
  • Woensdag 10 februari, 20.45 uur: Club Brugge-Antwerp FC
  • Zondag 14 februari, 18.15 uur: Charleroi-Club Brugge
  • Donderdag 18 februari, 18:55 uur: Dynamo Kiev-Club Brugge
  • Maandag 22 februari, 20.45 uur: Club Brugge-OH Leuven
  • Donderdag 25 februari, 21.00 uur: Club Brugge-Dynamo Kiev
  • Zondag 28 februari, 18.15 uur: AA Gent-Club Brugge

Lees meer: