Clement: ''Ik heb ook verkeerde keuzes gemaakt''

PHOTONEWS 10899092 012
PHOTONEWS 10899092 012 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Club Brugge leed woensdagavond een uiterst pijnlijke avond tegen RB Leipzig. De Duitsers waren met liefst 0-5 te sterk, waardoor uitschakeling in Europa dreigt voor Blauw-Zwart. Niet alleen de spelers beleefden een dramatische avond. Ook Philippe Clement kon wel door de grond zakken.

RB Leipzig vocht op Jan Breydel voor zijn laatste kans op Europese overwintering en dat was te zien ook. De Duitsers zetten volle bak druk en creëerden kans na kans. Simon Mignolet slaagde er weliswaar nog in om een aantal ballen uit het doel te houden, maar uiteindelijk was ook hij niet opgewassen tegen het aanvalsgeweld van de bezoekers. Na 45 minuten spelen stond het al 0-4. ''We speelden een heel zwakke eerste helft en werden helemaal overpowered. In de eerste helft hebben we niets gecreëerd en vier doelpunten geslikt'', zei Clement na afloop.

In de tweede helft nam RB Leipzig wat gas terug en kreeg Club nog wat kansen op de eretreffer, maar zelfs die zat er niet in woensdagavond. ''Het is moeilijk om te verklaren, maar het is duidelijk dat we overpowered zijn. We wisten dat dit een ploeg is die heel verticaal speelt, maar als je geen duels wint, dan kun je niet winnen'', aldus Clement, die niet anders kon dan zelf ook in de spiegel kijken. De coach besloot om Ruud Vormer buiten zijn basiself te houden en Charles de Ketelaere terug naar het middenveld te schuiven. Die keuze pakte volledig verkeerd uit, evenals de zeer teleurstellende Kamal Sowah als vervanger van Eduard Sobol.

Ik ben degene die de namen zet en de tactiek bepaalt, dus ik heb ook verkeerde keuzes gemaakt. Onze intentie was om een doelpunt te maken en vooruit te spelen. En om duels te winnen achterin. We waren echter niet goed genoeg in de duels en hebben het gewoonweg niet goed genoeg gedaan.''