Clement is duidelijk: ''Wij willen ook scoren''

PHOTONEWS 10898766 177
PHOTONEWS 10898766 177 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Voor Club Brugge begint woensdagavond de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De Fransen kwamen dinsdagochtend met onder anderen Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé aan in Brugge. Het moge dus duidelijk zijn dat Blauw-Zwart de grote underdog is. Desondanks zal Philippe Clement zijn ploeg niet terug de eigen zestien in sturen.

Twee seizoenen geleden troffen Club en PSG elkaar ook al in de groepsfase van de Champions League. Op Jan Breydel volgde toen een enorme afstraffing voor de ploeg van Philippe Clement. De Fransen zegevierden met 0-5, onder meer dankzij een flitsende invalbeurt van Kylian Mbappé. De rijzende ster is woensdagavond opnieuw van de partij, ditmaal met Lionel Messi en Neymar - mogelijk - aan zijn zijde. Club Brugge zal teruggedrongen worden, maar zeker niet vrijwillig.

''We gaan niet met elf spelers een volle match in onze zestien hangen. Als je dat doet, krijg je sowieso goals binnen'', citeerde Het Nieuwsblad Clement dinsdagmiddag op de persconferentie. ''We willen ook scoren, daar hebben we aan gewerkt de voorbije twee dagen. Zoals we altijd werken, we willen collectief aanvallen én verdedigen. Ik heb zelfs een doelman die een paar assists op zijn rekening heeft. Dat is het voetbal dat wij willen spelen.''

Clement realiseert zich echter wel dat het defensief beter zal moeten. ''Op verdedigend vlak zullen we een stap hoger moeten zetten. Er zal een sterk collectief nodig zijn om een resultaat te halen.'' De oefenmeester liet zich ook nog even uit over de sterrenvoorhoede van de Fransen. ''Natuurlijk stellen we ons daarop in, maar ik wil ook een ploeg zien die zich focust op onze eigen kwaliteiten. Want met onze supporters in onze rug kunnen we er hier een grote avond van maken in Brugge.'' Zo is dat!

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
28/05
Club Brugge
18:30
Genk
zo
4/06
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand