Clement kijkt met tevreden gevoel terug op interlands

Terwijl Club Brugge afgelopen maandag het startsein gaf voor de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen KV Oostende, verbleven enkele spelers in de voorbije dagen nog bij hun nationale ploeg. Vooral Hans Vanaken en Jack Hendry zullen met een goed gevoel terugkijken op afgelopen periode. Dat geldt ook voor Philippe Clement. ''Daar halen ze veel vertrouwen uit.''

De verrichtingen van onze internationals gingen niet geruisloos aan ons voorbij. Integendeel zelfs. Vooral Hans Vanaken viel op. Ditmaal in positieve zin zelfs. Tijdens het EK deed Roberto Martínez slechts een paar minuten een beroep op Vanaken, maar in de voorbije interlands was er een serieuze rol voor hem weggelegd. Tegen Estland knikte de middenvelder van Club Brugge de belangrijke gelijkmaker binnen en gaf hij vervolgens ook nog eens twee assists. Een paar dagen later was hij in het thuisduel met Tsjechië opnieuw goed voor twee assists.

Niet alle internationals van Blauw-Zwart beleefden een opvallende interlandbreak. Brandon Mechele, bijvoorbeeld. De verdediger kreeg weliswaar een uitverkiezing van Martínez, maar de Spanjaard had hem in alle drie de interlands niet nodig. Ook woensdagavond tegen Wit-Rusland, toen een groot aantal basisspelers ontbrak, bleef Mechele de hele wedstrijd op de bank. Dat laatste gold ook voor Charles de Ketelaere. Toch is Philippe Clement tevreden over het verloop van de interlandbreak. Niet alleen omdat zijn internationals heelhuids terugkeren bij Club.

Vertrouwen

''Die jongens zitten bij de nationale ploeg, dat is een belangrijk gegeven dat ze die ervaring kunnen meemaken'', zei Clement donderdag op de persconferentie. ''Voor hun eigen carrière, maar ook voor Club. Daar halen ze ook veel vertrouwen uit. Dus daar zijn wij blij over.'' Of de spelers die in de voorbije dagen nog in actie kwamen voor hun land tegen Oostende van de partij zijn, moet nog blijken. José Izquierdo, Ruben Providence en mogelijk ook Wesley zullen er in ieder geval niet bij zijn. ''Verder heb ik mijn selectie nog niet gemaakt. Ik zei het eerder al: eerst afwachten hoe de internationals terug keren'', citeerde Het Nieuwsblad.

Lees meer: