Clement over situatie Otasowie: ''Zijn een familieclub''

Club Brugge telde van de zomer vier miljoen euro neer voor de komst van Owen Otasowie. Zijn entree in België is echter geen succes gebleken. De Amerikaan wacht nog altijd op zijn eerste officiële minuten in Blauw-Zwart en kampt nu ook buiten het veld met privéproblemen. Om die reden heeft Club besloten om hem een weekje vrijaf te geven. Philippe Clement liet zich daar zojuist heel even over uit.

Otasowie kwam vooralsnog alleen in een oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk in actie. Hij maakte ook twee keer zijn opwachting bij Club NXT. Bij de beloften kon hij echter geen goede indruk maken. Coach Rik De Mil haalde hem zelfs twee keer naar de kant omdat de Amerikaan flirtte met een rode kaart. Nu zijn daar dus privéproblemen bij gekomen. Het Laatste Nieuws berichtte dinsdagmorgen dat Club hem een week vrijaf heeft gekregen.

Dat bevestigde Clement dinsdag op de persconferentie in de aanloop naar de ontmoeting met Manchester City. ''Er is een situatie in privékring, en daarom hebben we besloten om hem een paar dagen in Engeland te laten. We zijn een familieclub. En daarom hebben we besloten om hem naar Engeland te sturen'', werd Clement geciteerd door Het Nieuwsblad. Wanneer Otasowie zich weer moet melden op de club, is niet bekend. Blauw-Zwart neemt het zondag op tegen Standard. Die wedstrijd lijkt Otasowie echter aan zich voorbij te moeten laten gaan.

Lees meer: