Club Brugge gaat een spannende week tegemoet

PHOTONEWS 10899092 012
PHOTONEWS 10899092 012 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Na de overwinningen op Zulte-Waregem en Beerschot lijkt Club Brugge klaar voor de eerste topper van het seizoen. Op speeldag zes staat namelijk de Slag om Vlaanderen op het programma. De ploeg van Philippe Clement gaat op bezoek bij KAA Gent. Voordat het zover is, beleeft Blauw-Zwart nog een spannend weekje.

Hoewel het seizoen nog pas net was begonnen, liet Clement er al meteen geen gras over groeien. ''We willen nog een verdere stap zetten. Afgelopen seizoen zijn we dicht bij de tweede ronde van de Champions League geweest, nu willen we dat over de streep trekken'', vertelde hij in juni aan Het Laatste Nieuws. Het is dus duidelijk: Club Brugge wil overwinteren in de Champions League. Vorig seizoen kwam de ploeg van Clement één doelpunt tekort op bezoek bij Lazio. Toen had Blauw-Zwart het geluk niet aan zijn kant. Of dat dit seizoen wel het geval is, moet in de komende maanden blijken.

Donderdagavond weten we in ieder geval meer over het Europese avontuur. Dan wordt er namelijk geloot voor de groepsfase van de Champions League. In de afgelopen seizoenen werd Club telkens gekoppeld aan drie sterke tegenstanders. Dat zal ook dit jaar ongetwijfeld het geval zijn. ''Ik ben absoluut niet bezig met de loting voor de Champions League op donderdag. We zien wel wie we loten, maar uiteraard zullen het drie sterke tegenstanders zijn'', zei Clement na afloop van de zege op Beerschot. Een groep met Manchester City, Paris Saint-Germain en Ajax behoort tot de vele mogelijkheden.

Volste vertrouwen

Om in de Champions League zo goed mogelijk voor de dag te komen, hoopt Club Brugge zich in de komende dagen nog te versterken. Vrijdag kondigde Blauw-Zwart weliswaar de komst van Owen Otasowie en Ruben Providence aan, maar het moest tegelijkertijd een streep zetten door Mohamed Daramy. Hij vertrekt naar Ajax. Clement maakt zich echter geen zorgen. ''Ik heb ook het volste vertrouwen in onze scouting dat er nog wel spelers zullen bijkomen. Ik focus me enkel op de spelers die hier nu zijn en hou me niet bezig met spelers die uiteindelijk toch niet komen.''

Wat uitgaande transfer betreft, lijkt hij zich al helemaal geen zorgen te hoeven maken. Ook Noa Lang zal, zoals het er nu naar uitziet, niet vertrekken. Daar liet Clement zich afgelopen vrijdag al over uit.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand