Club Brugge vindt nieuwe stand-in van Mata in Engeland

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/03/mata-over-transfer-gras-is-niet-altijd-groener-aan-de-overkant/

Als het aan Club Brugge ligt, maakt naast Sargis Adamyan ook Denis Odoi op de valreep de overstap naar West-Vlaanderen. De regerend landskampioen lijkt met de ervaren Belg een nieuwe stand-in van Clinton Mata te hebben gevonden.

Het zit Alfred Schreuder nog niet bepaald mee in zijn eerste weken als hoofdtrainer van Club Brugge. De Nederlander heeft in zijn eerste wedstrijden al meerdere puzzels moeten leggen. Zo kon hij in de topper tegen Union geen beroep doen op Jack Hendry, terwijl Clinton Mata het bezoek aan KV Kortrijk aan zich voorbij moest laten gaan.

Schreuder dacht het gemis van Hendry in het thuisduel met Union in eerste instantie op te vangen door Mata naar het centrum te schuiven en Ignace Van der Brempt op de rechterflank te posteren. Maar daar moest Schreuder op het laatste moment een streep door zetten. Van der Brempt gaf aan toch niet in actie te willen komen wegens zijn nakende transfer naar Red Bull Salzburg.

Een hard gelag voor Club Brugge, dat juist op de dag van de topper tegen Union (tijdelijk) afscheid had genomen van Tibo Persyn. Daardoor speelde Mata 'gewoon' op zijn vertrouwde positie en nam de al afgeschreven Matej Mitrovic de plek van de geschorste Hendry in. Maar in de eerste helft namen de personele problemen alweer toe voor Schreuder.

Hoewel Rits het uitstekend deed als vervanger van Mata, wil Club toch een stand-in van de Angolees halen.

Gelegenheidsrechtsback

Mata liep tegen zijn vijfde gele kaart van de competitie aan. Daardoor was hij geschorst voor de verplaatsing op KV Kortrijk. Mata geschorst, Persyn vertrokken en Van der Brempt op weg naar Oostenrijk. Schreuder zag zich uiteindelijk genoodzaakt om Mats Rits als gelegenheidsrechtsback op te stellen. Hoewel Rits het uitstekend deed, wil Club op Deadline Day toch een stand-in van Mata halen.

De zoektocht bracht Blauw-Zwart dus bij Denis Odoi. Geen vreemde voor volgers van de Jupiler Pro League. Odoi droeg in het verleden namelijk al het shirt van onder meer OH Leuven, STVV en Anderlecht. Inmiddels is hij al een aantal jaar speler van Fulham. Maar daar loopt zijn contract na dit seizoen af. Hij is daarom een interessante optie voor Club.

Een spectaculaire naam is Odoi natuurlijk niet. Zijn leeftijd - 33 - zal bij de achterban van Club mogelijk ook voor vraagtekens zorgen. Maar hij bevindt zich zeker nog niet in de herfst van zijn loopbaan. Odoi kwam dit seizoen vooralsnog twintig keer in actie voor Fulham. Hij is fit, heeft een bak aan ervaring en weet dus wat er van hem wordt gevraagd.

In de jacht op de derde landstitel in successie zoekt Club spelers die er meteen staan. Om die reden is het niet gek dat Blauw-Zwart uiteindelijk bij Odoi is uitgekomen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
28/05
Club Brugge
18:30
Genk
zo
4/06
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand