Club Brugge zoekt nog versterking voor twee posities'

PHOTONEWS 10899092 012
PHOTONEWS 10899092 012 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Over tien dagen staat voor Club Brugge de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma. De landskampioen mag direct haar borst natmaken, want in de strijd om de Supercup krijgt ze bezoek van KRC Genk. Terwijl de Limburgers al flink van zich lieten horen op de transfermarkt, wacht Club Brugge nog altijd op de eerste zomeraanwinsten. Die zullen er nog wel komen. Althans, dat is de verwachting. Volgens Het Laatste Nieuws wil Blauw-Zwart zich op twee posities versterken.

Eén daarvan is de links- en rechtsbuitenpositie. Club Brugge was in de afgelopen weken - zo niet maanden - volop in de race voor Michel-Ange Balikwisha. De aanvaller bracht zelfs een bezoek aan het complex van Blauw-Zwart. De landskampioen bereikte met Standard een akkoord over de transfersom, maar slaagde er niet in om er met Balikwisha zelf uit te komen. Uiteindelijk vertrok hij naar Antwerp FC. Een hard gelag voor Club. De zoektocht zet dus voort. Daar zit wel een beetje haast bij, aangezien in Engeland nog altijd de geluiden klinken dat Leeds United werk wil maken van Noa Lang.

Dinsdag meldde het Spaanse Estadio Deportivo dat Club zijn oog heeft laten vallen op Oussama Idrissi van Sevilla. De Spanjaarden betaalden in oktober vorig jaar nog een slordige twaalf miljoen euro voor de vleugelspeler, maar hij kon vooralsnog weinig tot geen potten breken. De voorbije maanden kwam hij op huurbasis uit voor Ajax. Ook dat werd geen succes. Sevilla zou naar verluidt openstaan voor een al dan niet tijdelijk vertrek van Idrissi. Maar wel op één voorwaarde: dat de nieuwe werkgever van de Marokkaan zijn salaris overneemt. Hij strijkt in Andalusië naar verluidt twee miljoen euro op jaarbasis op, dus dat zou een obstakel kunnen zijn voor Club.

Daarnaast zou Blauw-Zwart ook nog een nieuwe linksback aan zijn selectie toe willen voegen. Philippe Clement heeft met Eduard Sobol, Maxim De Cuyper en Federico Ricca weliswaar al drie spelers voor die positie tot zijn beschikking, maar hij schijnt nog niet echt overtuigd te zijn door één van hen. Voor De Cuyper zou de komst van een nieuwe linksachter een hard gelag zijn. Hij hoopt dit seizoen een volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten. In de afgelopen jaargang kwam hij tot slechts 24 minuten in de hoofdmacht. Voor De Cuyper lonkt overigens een basisplaats in de Supercup tegen KRC Genk.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
28/05
Club Brugge
18:30
Genk
zo
4/06
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand