Club heeft eindelijk beet: Lang komt over van Ajax

Club Brugge hield de achterban heel lang in spanning, maar eindelijk is de kogel door de kerk. De kampioen van België huurt Noa Lang voor één seizoen van Ajax en neemt de flankspeler na dit seizoen definitief over van de Amsterdammers.

Zondagavond maakte Voetbal International nieuws van de serieuze interesse van Club Brugge in Lang. De Nederlander draaide een uitstekende voorbereiding in Amsterdam, maar kwam niet meer voor in Erik ten Hag zijn plannen. Club Brugge, dat zich vanaf dag één van de transfermarkt al wilde versterken met een aanvaller, zag haar kans schoon. Blauw-Zwart had de international van Jong Oranje al langer op de korrel. Ajax wilde hem in eerste instantie echter niet laten gaan. Afgelopen weekeinde kwam er dan toch schot in de zaak. Lang komt het restant van het seizoen op huurbasis uit voor Club, alvorens hij in de zomer van 2021 voor zes miljoen euro de definitieve overstap maakt.

Lang maakte in het seizoen 2018/2019 zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, maar maakte vooral indruk bij de beloften. In 47 wedstrijden voor Jong Ajax was hij twaalf keer trefzeker en gaf hij evenveel assists. Met zijn branie, snelheid en techniek was hij vaak een plaag voor zijn tegenstanders. Dat liet hij ook bij vlagen zien in de Amsterdamse hoofdmacht. Wegens een gebrek aan perspectief liet Lang zich in januari verhuren aan FC Twente. Daar maakte hij, vooral als persoon, een positieve groei door. Door de uitbraak van het coronavirus, met het abrupte einde van de competitie tot gevolg, kwam hij echter tot slechts zeven wedstrijden voor de Tukkers.

In totaal speelde hij veertien wedstrijden voor Ajax 1. Daarin scoorde hij vier keer en bereidde hij één keer een doelpunt van een teamgenoot voor. Drie van zijn vier doelpunten maakte hij in zijn eerste wedstrijd als basisspeler.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1313215055282999299?s=20

Dat Club Brugge Lang een kleine twee uur voor het verstrijken van de transfermarkt presenteert, zegt voldoende over deze transferperiode. Tal van spelers werden in verband gebracht met een vertrek naar Brugge, maar Club tastte telkens mis. Met Lang heeft Philippe Clement eindelijk zijn extra optie voor in de voorhoede. Hij moet de concurrentie aangaan met Emmanuel Dennis en Krépin Diatta. Zowel Dennis als Diatta leek het Jan Breydel te verlaten, maar blijven voorlopig verbonden aan de club.

In Brugge zet Lang na dit seizoen zijn handtekening onder een contract tot medio 2024.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1313219101800706048?s=20
Lees meer: