Club heeft wederom beet: Denswil keert terug

PHOTONEWS 10894504 062
PHOTONEWS 10894504 062 Foto: © Lm/Ettore Griffoni / Ipa/Empics Entertainment/Photo News

In de zomer van 2019 trok Stefano Denswil na 177 wedstrijden voor Club Brugge de deur op Jan Breydel achter zich dicht. Sneller dan verwacht keert de Nederlander terug bij de regerend landskampioen. Hij geraakte dit seizoen op een zijspoor bij Bologna. De Italianen leken in de afgelopen dagen een stokje te steken voor een terugkeer, maar Blauw-Zwart heeft dan toch beet. Het huurt Denswil voor het restant van het seizoen van de huidige nummer twaalf van de Serie A.

Denswil verruilde in januari 2015 het shirt van Ajax voor dat van Club Brugge. In Amsterdam doorliep hij de volledige jeugdopleiding, alvorens hij debuteerde in de hoofdmacht. Onomstreden was hij echter nooit. Hij koos uiteindelijk eieren voor zijn geld en belande in de armen van Club Brugge. Ook op Jan Breydel moest hij alles uit de kast halen voor een basisplaats. In zijn eerste twee seizoenen wilde het nog niet echt vlotten, maar medio 2016 had hij de technische staf eindelijk overtuigd.

In de uiteindelijk 177 wedstrijden die Denswil uitkwam voor Club Brugge, werd hij twee keer landskampioen en ook nog eens één keer bekerwinnaar. Daarnaast veroverde Blauw-Zwart met de 1,88 meter lange verdediger twee keer de Belgische Supercup. Na een kleine vijf seizoenen in Brugge vertrok hij naar Bologna, dat zes miljoen euro aftikte voor zijn komst. In Italië kwam hij in zijn eerste seizoen nog tot 28 officiële duels, maar in de huidige jaargang komt hij niet tot nauwelijks in actie.

/><figcaption>Stefano Denswil in actie in voorlopig zijn laatste wedstrijd voor Bologna. (Orange Pictures/Photo News)</figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:heading {

Geen aankoopoptie

Voor Denswil dan ook reden om op zoek te gaan naar een (tussentijdse) oplossing. Vorige week meldden verschillende binnenlandse media al dat hij op het punt stond terug te keren naar Club Brugge. Hij zou zijn medische test ook al hebben afgelegd in het Brugse AZ Sint-Jan ziekenhuis. Bologna leek echter een stokje te steken voor een vertrek van de Nederlander. De Italiaanse middenmoter zag Gary Medel uitvallen met een blessure, waarop het eerst een vervanger wilde aantrekken, alvorens Denswil mocht vertrekken.

Met Adama Soumaoro schijnt Bologna een vervanger te hebben gevonden. Dat maakt de weg vrij voor Denswil, die de komende maanden op huurbasis uitkomt voor Club. In het huurcontract werd geen aankoopoptie opgenomen.

Denswil is de tweede aanwinst voor Club Brugge in deze mercato. Eerder verzekerde het zich al van Bas Dost. Met de tijdelijke terugkeer van Denswil komt het aantal Nederlanders in de selectie nu op vier.

https://www.youtube.com/watch?v=zuHczhxDhoc
In juli 2019 nam een zichtbaar geëmotioneerde Denswil afscheid van Club Brugge, niet wetende dat hij anderhalf jaar later alweer zou terugkeren.
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand