Club loot KRC Genk in achtste finales Croky Cup

Club Brugge moet aan de bak in de achtste finales van de Croky Cup. De ploeg van Philippe Clement gaat namelijk op bezoek bij KRC Genk. Dat heeft de loting donderdagavond uitgewezen.

Een heuse topper dus voor Club Brugge. KRC Genk is de nummer twee van het afgelopen seizoen in België. In de reguliere competitie won Blauw-Zwart twee keer van KRC Genk, maar in de play-offs trok de ploeg van John van den Brom twee keer aan het langste eind. Daardoor werd het zelfs nog even spannend bovenin, al kwam de landstitel uiteindelijk niet meer in gevaar voor Club Brugge. Waar Blauw-Zwart dus de landstitel prolongeerde, veroverde KRC Genk de Croky Cup. Beide ploegen troffen elkaar in juli dan ook in de Supercup. Die werd een prooi voor Club: 3-2.

KRC Genk was er veel aan gelegen om dit seizoen vol voor de landstitel te gaan, maar de start van de Genkies is erg beroerd. De ploeg van Van den Brom vloog al uit de voorronde van de Champions League en bakt er in de Europa League vooralsnog ook weinig van. In de Jupiler Pro League zijn de prestaties nog beroerder. KRC Genk is met zeventien punten uit twaalf wedstrijden de huidige nummer tien van België. In het bekertoernooi konden Van den Brom en co daarentegen wel een succesje vieren. Ze waren woensdagavond met 0-6 te sterk voor de amateurs van Winkel Sport.

De datum van de ontmoeting tussen KRC Genk en Club Brugge volgt nog.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1453828416034201602?s=20

Lees meer: