Club maakt opnieuw indruk: ''Niets blijkt minder waar''

PHOTONEWS 10925139 075
PHOTONEWS 10925139 075 Foto: © Jimmy Bolcina/Photo News

Hoewel we nog pas twee speeldagen op weg zijn, kunnen we stellen dat Club Brugge één van de revelaties is in de Champions League. De Belgen staan na twee wedstrijden al op vier punten. Dat in een groep met Manchester City, Paris Saint-Germain en RB Leipzig. De prestaties van Blauw-Zwart blijven uiteraard niet onopgemerkt. Wat schreven de media?

Het Nieuwsblad zag een Club Brugge dat speelde zoals RB Leipzig doorgaans doet: met veel energie, hoge druk en precieze passing. ''De eerste Champions League-thuiswedstrijd voor fans in twee jaar tijd. RB Leipzig had naar de wedstrijd tegen Club uitgekeken zoals blauw-zwart twee weken geleden tegen PSG. Filmpjes maken tijdens de Champions League-hymne, met volle borst het clublied meezingen, sjaal om de vuist en zwaaien maar. De Red Bull Arena ontving Club Brugge alsof PSG of Manchester City op bezoek was. Helaas voor die Roten Bullen speelde Club ook alsof het PSG of Manchester City was'', schreef Bart Lagae in zijn matchverslag.

Club Brugge slikte weliswaar al na vijf minuten een enorme teleurstelling, maar knokte zich geweldig terug in de wedstrijd. ''De 1-1 gaf Club Brugge vleugels. Leipzig verloor de duels en zag hoe blauw-zwart boven zichzelf uitsteeg. Noa Lang liet Clinton Mata voorzetten, Hans Vanaken legde af, en via de voeten van Nordi Mukiele zette Mats Rits de 1-2 op het bord. In zijn vijfentwintigste Europese wedstrijd voor Club scoorde de Mechelaar zijn eerste doelpunt'', klinkt het bij Het Nieuwsblad. Vier punten uit twee duels. Dat schept verwachtingen. ''Niet doorgaan in de Champions League zou nu al een ontgoocheling zijn'', sloot Lagae zijn matchverslag af.

https://twitter.com/sportwereld_be/status/1442966992076476417?s=20

Veel durf en branie

Ook Het Laatste Nieuws zag Club de rug rechten na de vroege tegentreffer. ''Een desastreuze start, maar Club Brugge was hoegenaamd niet van de kaart. Vooraf werd gewaarschuwd voor het versmachtende spel van de energieke Duitsers. Wel: blauw-zwart was ijveriger. De landskampioen speelde met veel durf en branie. Leipzig zag af met de snelheid en looplijnen van Lang, De Ketelaere en Vanaken.'' HLN zag de defensie van Club weinig weggeven, onder meer met dank aan een Schot. ''Hendry - een nieuw visitekaartje gaf hij af - toonde zich belangrijk en vooral onverzettelijk in de verdediging.''

Ook in de Nederlandse media klinkt verbazing over de prestaties van Blauw-Zwart. ''Na de loting voor de groepsfase van de Champions League werd Club Brugge aangeduid als het lelijke eendje in Groep A. De Belgische kampioen zou geen schijn van kans hebben tegen Manchester City, Paris Saint-Germain en RB Leipzig, maar niets blijkt minder waar'', aldus Voetbal International. ''Club Brugge hield in de eerste speelronde PSG al in toom en zorgde dinsdag voor een nieuwe stunt door op vreemde bodem met 1-2 te winnen van RB Leipzig.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
za
20/01
Club Brugge
20:45
Westerlo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Anderlecht 16 15 34
3 Gent 16 8 29
4 Antwerp 16 18 27
5 Club Brugge 16 14 26
6 Genk 16 13 25
7 Cercle Brugge 16 3 25
8 Sint-Truiden 16 -4 22
Bekijk de hele stand