Club NXT geeft het ook bij Lommel uit handen

Club NXT-trainer Rik De Mil
Club NXT-trainer Rik De Mil Foto: © * Mathieu Golinvaux */ /Photo News

Club NXT pakte van de week een knap punt tegen Westerlo, de nummer drie van 1B. Het was het eerste punt in het nieuwe kalenderjaar en gaf de beloften dus de nodige vertrouwen voor het bezoek aan Lommel. Ook zondagavond kwamen ze goed voor de dag en zelfs op voorsprong. De ploeg van Rik De Mil slaagde er echter opnieuw niet in een 1-0 voorsprong vast te houden.

De beloften van Club Brugge zegevierden pas één keer dit seizoen. De overwinning op Lierse Kempenzonen dateert echter van alweer zo'n vier maanden geleden. Hoewel Club NXT in de eerste wedstrijden sinds de jaarwisseling bij vlagen goed voetbal speelde, veroverde het geen punten. Van de week resulteerde het goede spel eindelijk in een goed resultaat. Toeval of niet, de inhaalwedstrijd tegen Westerlo stond ook in het teken van de 'terugkeer' van De Mil. De coach stond de twee weken ervoor natuurlijk aan het roer bij de hoofdmacht.

Zondagavond ging Club NXT dus op bezoek bij Lommel. De Mil kon op bezoek bij de nummer vier een beroep doen op Thomas Van den Keybus. De middenvelder, die ook als aanvaller uit de voeten kan, zat de afgelopen weken bij A-kern. Met Van den Keybus in de gelederen waren de beste mogelijkheden in de eerste helft voor Club NXT. De doelman van Lommel moest meerdere keren redding brengen, waaronder op pogingen van Vermant, Servais en De Cuyper. Onder meer dankzij zijn optreden, gingen de ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

Ook in de tweede helft deden de beloften zeker niet onder voor Lommel en kwamen ze zelfs op voorsprong. Lommel-doelman, in de eerste helft nog de uitblinker, twijfelde te lang en speelde de bal pardoes in de voeten van Servais. Hij twijfelde niet en schoot Club NXT vanop zo'n dertig meter op voorsprong. De beloften slaagden er echter niet in hun voorsprong vast te houden. Sterker nog, twee minuten na de openingstreffer van Servais trok de thuisploeg de stand alweer gelijk. Tien minuten later zag De Mil dat zijn elftal de voorsprong zelfs volledig uit handen gaf. Een nieuwe nederlaag dus voor Club NXT, dat troosteloos onderaan blijft hangen.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1368666047805612034?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand