Club NXT kan ondanks voorsprong weer niet winnen

Club NXT speelt gelijk tegen lokeren
Club NXT speelt gelijk tegen lokeren Foto: © Ts/Photo News

Club NXT kreeg in de afgelopen weken de nodige complimenten voor het spel. Punten leverde het echter niet op. De beloften verloren van achtereenvolgend Lierse Kempenzonen, Seraing, Union en Deinze. Vrijdagavond kregen ze op eigen veld een nieuwe mogelijkheid om weer eens een wedstrijd te winnen. De jonkies van Club Brugge kwamen weliswaar op voorsprong, maar bleven toch weer met lege handen achter.

Dat een groot aantal spelers van Club NXT zich, ondanks de tegenvallende resultaten, sterk ontwikkelt in 1B, bleek donderdagavond maar weer eens. Thomas Van den Keybus begon tegen Dynamo Kiev aan de aftrap, terwijl Ignace Van Der Brempt en Maxim De Cuyper als invallers binnen de lijnen kwamen. Daarnaast zaten onder anderen Nathan Fuakala, Arne Engels en Ibrahima Fofana op de bank. Laatstgenoemde begon vrijdagavond 'gewoon' weer in de basis van Club NXT, dat het op eigen veld dus opnam tegen RWDM.

Eerder dit seizoen zegevierde de ploeg uit Molenbeek al twee keer met 2-0 tegen Club NXT. Vrijdagavond waren het echter de Brugse beloften die de score openden. Noah Aelterman reageerde het meest attent op een voorzet van Ochieng Wilkins en knikte de 1-0 tegen de touwen. Zo vlak voor rust gaf dat de ploeg, waar normaal gesproken Rik De Mil aan het roer staat, natuurlijk een flinke boost. Konden de beloften de lijn uit de eerste helft doorzetten na rust? Het antwoord was nee. RWDM kwam na nog geen vijf minuten al op gelijke hoogte en nam niet lang daarna zelfs de leiding. Club NXT zocht naar de gelijkmaker en was via Ochieng dichtbij de 2-2. Hij kon zijn voet echter net niet tegen de bal zetten.

Pérez

Aan de andere kant viel de goal wel. Claes verschalkte Senne Lammens van dichtbij en schoot de bezoekers in veilige haven. Opnieuw een nederlaag voor de beloften, die het in de afgelopen wedstrijden natuurlijk wel zonder hun sterkhouders moesten doen. Ook Daniel Pérez was niet van de partij. De Venezolaan zou zondag eigenlijk met de hoofdmacht mee afreizen naar Gent, maar dat duel gaat niet door.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1365404524505141252?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand