Club staat voor een lastige keuze op de transfermarkt

PHOTONEWS 10880302 009
PHOTONEWS 10880302 009 Foto: © Lucas Castel/Photo News

De transfermarkt is alweer ruim een week open. Club Brugge beleeft vooralsnog een rustige transferwindow. Althans, wat in- en uitgaande transfers op spelersniveau betreft. Maar daar zou de komende weken zomaar verandering in kunnen komen. Zo staat Clinton Mata in de serieuze belangstelling van het AS Monaco van Philippe Clement. Wat gaat Blauw-Zwart doen als Mata daadwerkelijk verkast?

Een transfer van Mata zou niet zomaar uit de lucht komen vallen. De Angolees is immers al jaren een van de sterkhouders bij Club Brugge. Sinds zijn komst naar Blauw-Zwart in de zomer van 2018 groeide hij daarnaast uit tot een van de beste spelers op de Belgische velden. Zijn ontwikkeling bleef niet onopgemerkt. In de zomer van 2020 toonde Hertha BSC al interesse en afgelopen zomer stond hij nog in de belangstelling van Sevilla.

Maar zowel Hertha BSC als Sevilla pakte uiteindelijk niet door. Grote kans dat AS Monaco dat wel doet. En dat kan natuurlijk niet los worden gezien van de aanwezigheid van Philippe Clement. De Belg verruilde Club Brugge vorige week voor de Franse topclub. Nog voordat hij zijn krabbel had gezet onder een contract bij AS Monaco kwam het gerucht naar buiten dat Clement Mata graag wil meenemen naar het Franse prinsendom.

Volgens The Belgian Football Podcast zijn Club Brugge en AS Monaco zelfs in verregaande onderhandelingen over een transfer van de Angolees. In hoeverre dit gerucht klopt, zal de komende tijd moeten blijken. Maar dat AS Monaco wel oor heeft naar Mata zijn komst, is duidelijk. Niet voor niets wordt Club al een tijdje in verband gebracht met de komst van Bryan Reynolds. De Amerikaanse vleugelverdediger staat momenteel onder contract bij AS Roma, maar daar komt hij niet aan de bak.

Twijfels bij de clubleiding

Ook de geruchten rond de komst van Reynolds komen niet uit de lucht vallen. Dat Club Brugge bij een vertrek van Mata de transfermarkt opgaat, lijkt, ondanks de aanwezigheid van Ignace Van der Brempt, Tibo Persyn en sinds vorige week ook Mauricio Cuevas, een zekerheidje. Met Van der Brempt dacht Club dé vervanger van Mata al binnen te hebben. Maar de recente prestaties van Van der Brempt hebben het bestuur doen twijfelen.

Ignace Van der Brempt in de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig
Met Ignace Van der Brempt dacht Club de vervanger van Clinton Mata al binnen te hebben. Maar de Jonge Duivel maakte weinig indruk in de eerste seizoenshelft. (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures)

De international van België U21 kwam in de eerste seizoenshelft negentien keer in actie. Maar eigenlijk konden we na elk optreden wel vaststellen dat hij nog tekort komt voor een basisplaats. Dat geldt ook voor Persyn. Persyn kwam van de zomer op huurbasis over van Inter. Hij kwam voor de winterstop echter slechts twee keer in actie namens de winterstop. Het lijkt dan ook uitgesloten dat hij Mata moet vervangen, al heeft Alfred Schreuder wel een zwak voor jonge spelers.

Cuevas

Persyn deed in Marbella een helft mee tegen Karlsruher en dat deed 'ie best aardig. Hij moet ook wel, want in de persoon van Cuevas heeft Club Brugge een nieuwe rechtsachter aangetrokken voor Club NXT. Cuevas staat te boek als talentvolle vleugelverdediger, met bovendien een uitstekende trap. De Mexicaan zal bij Club NXT de tijd krijgen om te wennen aan zijn nieuwe omgeving en toe te groeien naar het gewenste niveau voor de hoofdmacht.

Aan alternatieven voor Mata in ieder geval geen gebrek bij Blauw-Zwart. Maar van Van der Brempt en Persyn kunnen en mogen we simpelweg niet verwachten dat zij de Angolees doen vergeten. Daarom lijkt er niets anders op te zitten dan een vervanger halen op de transfermarkt.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
28/05
Club Brugge
18:30
Genk
zo
4/06
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand