Club verlengt met Vlietinck en verhuurt hem opnieuw

©Photo by Peter De Voecht
©Photo by Peter De Voecht Foto: © ©Photo by Peter De Voecht

De volgende uitgaande transfer bij Club Brugge is een feit. Thibault Vlietinck vertrekt voor het tweede opeenvolgende jaar op huurbasis naar OH Leuven. Omdat Vlietinck bij Club Brugge in het bezit was van een aflopend contract, zette hij eerst nog wel zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis tot medio 2023.

Vlietinck doorliep een groot deel van de jeugdopleiding, vooraleer hij de stap maakte naar de hoofdmacht van Blauw-Zwart. Ondanks zijn talent slaagde hij er niet in om een vaste plek af te dwingen. Vorig jaar werd al duidelijk dat hij geen perspectief meer heeft op Jan Breydel. Vlietinck sloot tijdens de voorbereiding op het afgelopen seizoen immers aan bij de beloften. Hij was op dat moment al in afwachting van een vertrek naar OH Leuven.

De vleugelspeler beleefde een moeizame start bij de promovendus. Gaandeweg de eerste helft van het seizoen dwong hij toch zijn plekje af. Uiteindelijk kwam hij in het voorbije seizoen negentien keer in actie in de Jupiler Pro League. OH Leuven stevende een lange tijd af op een ticket voor de play-offs, maar sloot het seizoen uiteindelijk af als nummer elf. Komend seizoen hoopt de ploeg aan Den Dreef de ambities waar te maken.

In januari legde OHL nog twee miljoen euro neer voor de komst van Siebe Schrijvers. Hij kwam niet meer in Philippe Clement zijn plannen voor. De ploeg uit Oud-Heverlee en Leuven wilde Vlietinck in eerste instantie ook definitief overnemen van Club Brugge, maar de transfersom van één miljoen euro was haar iets te gortig.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1413468782174031872?s=20

Met de contractverlenging voorkomt Club Brugge dat Vlietinck transfervrij de deur op Jan Breydel achter zich dichttrekt.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
vr 26 aug. 2022, 20:45
Pro League
Sporting Charleroi -
-
Club Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Gent 3 1 5
7 Zulte-Waregem 3 1 4
8 Club Brugge 3 0 4
9 Standard Liège 3 0 4
10 Kortrijk 3 -1 4
Bekijk de hele stand