Club YLA vecht zich naar knap resultaat tegen koploper

Club YLA-trainer Leo Van Der Elst
Club YLA-trainer Leo Van Der Elst Foto: © Davy Rietbergen/Cor Vos/Photo News

Na zeven achtereenvolgende nederlagen - vier in de reguliere competitie en drie in de Play-Offs - hoopte Club YLA zaterdagmiddag op een ommekeer. Dat moest dan gebeuren tegen Anderlecht, de koploper. Evenals tijdens de eerste ontmoeting in Brugge, had Paars-Wit het knap lastig met de dames van Club Brugge. Een overwinning zat er helaas niet in voor Club YLA, maar het vertoonde spel en het resultaat bieden hoop voor de komende wedstrijden.

Dat Club YLA in de afgelopen weken in een dipje zat, is een understatement. De ploeg van Leo Van Der Elst won op 28 februari namelijk voor het laatst. Toen was ze te sterk voor Charleroi. In de reguliere competitie werd er vervolgens verloren van achtereenvolgend Anderlecht, Gent, Standard en OH Leuven. Heel veel gevolgen voor het restant van het seizoen hadden de nederlagen niet, want Club YLA was al zeker van een ticket voor Play-Off I. De dames waren erop gebrand om zich in de Play-Offs te revancheren, maar de start was niet echt hoopgevend.

Op de eerste speeldag verloor Club YLA van OH Leuven, daarna moesten Van Der Elst en co hun meerdere erkennen in Standard en Gent. Het optreden tegen de Genkies gaf toch wat vertrouwen. Dat had de ploeg ook wel nodig, want vanmiddag kreeg ze bezoek van koploper Anderlecht. Paars-Wit zegevierde vorige week nog met 6-0 tegen Standard. Club YLA schoot echter een stuk beter uit de startblokken. Na een kleine tien minuten opende de thuisploeg via Elle Decorte de score. Heel lang konden de dames helaas niet genieten van hun voorsprong. Acht minuten later was het namelijk alweer gelijk.

In de achtervolging

Er vielen vervolgens geen doelpunten meer in de eerste helft. Ruststand: 1-1. Club YLA was er uiteraard veel aan gelegen om minimaal een gelijkspel over de streep te trekken. Het zouden echter nog 45 minuten lange minuten worden. Na zeventien minuten in de tweede helft ging het helaas al mis voor de ploeg van Van Der Elst: Anderlecht nam de leiding. Club YLA moest in de achtervolging. De thuisploeg was via Nicky van den Abbeele dichtbij de gelijkmaker, maar haar poging kon nog net gekeerd worden. Niet lang daarna was het alsnog raak. Charlotte Laridon schoot haar ploeg met de nodige mazzel naast Anderlecht.

Een minuut na de gelijkmaker kregen de dames echter een tik te verwerken. Jody Vangheluwe moest met rood het veld verlaten. De thuisploeg moest in het laatste deel van de wedstrijd dus verder met tien. Club YLA vocht zich desondanks naar een punt, het eerste in de Play-Offs.

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1388521887702175746?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand