Club YLA wacht opnieuw een kraker: ''Zijn er klaar voor''

Club YLA tijdens een training voorafgaand aan de competitiestart
Club YLA tijdens een training voorafgaand aan de competitiestart Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge zal vanavond met veel belangstelling de ontwikkelingen in de Luminus Arena volgen. Vijf dagen geleden ging de koploper daar met pijnlijke cijfers onderuit, waardoor ze nadrukkelijk hoopt op een misstap van KRC Genk. Daar moet rivaal Anderlecht dan voor zorgen. Ook Club YLA komt vanavond in actie. De dames azen op de eerste drie punten sinds 28 februari. Het vertrouwen is in ieder geval aanwezig.

Na een teleurstellend sluitstuk van de eerste seizoenshelft was Club YLA er veel aan gelegen om de tweede seizoenshelft goed te beginnen. Met tien punten uit de eerste vier duels na de winterstop lukte dat naar behoren. Daarna kwam de klad er echter flink in te zitten. De reguliere competitie sloten de dames af met vier nederlagen, terwijl ze in de eerste drie duels in de play-offs hun meerdere moesten erkennen in achtereenvolgend OH Leuven, Standard en Gent.

Een kleine twee weken geleden pakte Club YLA dan eindelijk het eerste punt sinds 28 februari. Op eigen veld hield de ploeg van Leo Van Der Elst zeer knap koploper Anderlecht op een 2-2 gelijkspel. ''Het was inderdaad een mooie prestatie tegen Anderlecht, maar we snakken toch naar die drie punten'', klinkt het namens Febe Vanhaecke bij Het Laatste Nieuws. Club YLA speelt vier wedstrijden in de komende tien dagen, dus kansen genoeg om de eerste drie punten sinds 28 februari binnen te halen.

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1392375178831749123?s=20

''Dat zou bijzonder veel deugd doen''

Vanavond kan het al zover zijn. Club YLA neemt het vanaf 20.00 uur op tegen OH Leuven. ''Een overwinning zou immers bijzonder veel deugd doen, want het is intussen al een tijdje geleden. We hebben natuurlijk al wat pech gehad met heel wat blessures, maar de kern raakt stilaan terug compleet en dat merk je ook aan de sfeer op training'', aldus Vanhaecke. De ploeg van Van Der Elst werkt dan ook met vertrouwen toe naar het bezoek aan OHL. ''We hebben een uitstekende week achter de rug en zijn klaar voor het duel in Leuven.''

Op de eerste speeldag stonden Club YLA en OHL ook al tegenover elkaar. Toen speelden de Brugse dames prima, maar kwamen ze net tekort: 0-1. De ploeg uit Oud-Heverlee en Leuven veroverde in haar eerste vier duels in Play-Off tien punten. ''Ze staan misschien wat onverwacht op de tweede plaats, maar beschikken echt wel over een sterke ploeg. Het wordt hoe dan ook weer een moeilijke opdracht'', weet Vanhaecke. ''Met dezelfde mentaliteit als tegen Anderlecht zijn we mijns inzien zeker niet kansloos.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand