De elf: basisplaatsen voor Mechele, Vormer én Maouassa

Philippe Clement liet in de aanloop naar het thuisduel met KV Kortrijk weten dat hij zou gaan roteren. Niet alleen omdat een aantal basisspelers eerder deze week nog in actie kwam voor zijn nationale ploeg. Ook omdat over vier dagen de kraker tegen Manchester City wacht in de Champions League. Uit de basiself voor de ontmoeting met KV Kortrijk blijkt dat Clement de waarheid sprak. Zo zijn er niet alleen basisplaatsen voor Brandon Mechele en Ruud Vormer, maar ook voor Faitout Maouassa.

Zowel Mechele als Vormer was in het afgelopen seizoen niet uit de basiself van Club Brugge weg te denken. Hoe anders is dat dit seizoen. Beiden zijn niet meer onomstreden in de ploeg van Clement. Mechele raakte zijn basisplaats in de afgelopen weken kwijt aan Jack Hendry. De Schot kwam op de valreep van de transferperiode over van KV Oostende en verzekerde zich al snel van een basisplaats. Omdat hij dinsdagavond nog in actie kwam voor de nationale ploeg en donderdag pas zijn rentree maakte op het Brugse trainingsveld, begint hij tegen KV Kortrijk op de bank.

Dat maakt de weg dus vrij voor Mechele, die samen met Stanley Nsoki het centrale duo vormt. Ook Vormer verschijnt dus aan de aftrap. De aanvoerder raakte een maand geleden tegen Paris Saint-Germain zijn basisplaats kwijt en kwakkelde sindsdien met een blessure. In de uitwedstrijden tegen Anderlecht en RB Leipzig kwam hij als invaller binnen de lijnen en nu heeft Clement dus een basisplaats voor hem in petto. Vormer vervangt Éder Balanta, die vrijdag pas terugkeerde van interlandverplichtingen.

Ook Maouassa mag zich weer eens vanaf het begin laten zien. De van Stade Rennes overgekomen linksback moest in de afgelopen wedstrijden Eduard Sobol voor zich dulden. De Oekraïner maakte een goede indruk, maar ook hij krijgt rust na zijn optredens bij de nationale ploeg. Voor de rest heeft Clement geen wijzigingen in petto. Dat betekent dat de voorhoede opnieuw wordt gevormd door Kamal Sowah, Charles de Ketelaere en Noa Lang.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1449065533995765762?s=20

Lees meer: