De Ketelaere groot vraagteken voor kraker tegen Antwerp'

PHOTONEWS 10964165 107
PHOTONEWS 10964165 107 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Het is momenteel serieus de vraag of Alfred Schreuder zondagmiddag in de topper tegen Antwerp FC een beroep kan doen op Charles de Ketelaere. De aanvaller kwam tijdens de training van donderdag pijnlijk ten val op zijn schouder. Hoewel de schade meevalt, is de kans dat hij meedoet tegen Antwerp FC 'miniem'. Als we Het Laatste Nieuws moeten geloven althans.

De Ketelaere vierde in 2019 weliswaar al zijn debuut in de hoofdmacht van Club Brugge. Maar in het afgelopen seizoen beleefde hij pas echt zijn doorbraak. In het huidige doet hij er echter nog een schepje bovenop. Waar De Ketelaere in het afgelopen seizoen nog regelmatig de kritiek kreeg dat hij te weinig scoorde, staat er in het huidige geen maat op hem. In 38 officiële wedstrijden in alle competities was de aanvaller al goed voor zestien doelpunten en negen assists.

Ook na de winterstop is De Ketelaere in goede doen. Zo was hij afgelopen zondag nog op schitterende wijze trefzeker tegen Eupen. Mede dankzij zijn doelpunt won Club Brugge met 1-3, waardoor het Antwerp FC passeerde op de ranglijst en als nummer twee toewerkt naar de kraker in Jan Breydel. Over drie dagen staan Club Brugge en Antwerp FC namelijk tegenover elkaar. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt momenteel slechts één punt in het voordeel van Blauw-Zwart. Het belooft dus een spannende match te gaan worden.

'Minieme schade'

Maar daarin kan Schreuder mogelijk dus geen beroep doen op De Ketelaere. Het Laatste Nieuws meldt donderdag dat de sterspeler pijnlijk op zijn schouder terecht kwam, waarna hij per direct werd overgebracht naar AZ Zeno, het ziekenhuis in Knokke-Heist. Daar werd de schade opgenomen en die blijkt mee te vallen. Er is volgens HLN in ieder geval geen sprake van ernstig letsel. 'Wél is de kans miniem dat De Ketelaere zondag tegen Antwerp FC in actie zal kunnen komen', klinkt het echter.

Of de clubtopscorer het treffen met de Great Old daadwerkelijk aan zich voorbij moet laten gaan, zal in de komende dagen moeten blijken. Vrijdag staat de persconferentie van Schreuder op het programma. De oefenmeester zal ongetwijfeld ingaan op de ernst van De Ketelaere zijn blessure. De Rode Duivel ontbrak vooralsnog in geen enkele competitiewedstrijd.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
28/05
Club Brugge
18:30
Genk
zo
4/06
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand