De Ketelaere met Rode Duivels naar de Nations League

PHOTONEWS 10943034 098
PHOTONEWS 10943034 098 Foto: © Gvg/Photo News

Charles de Ketelaere maakte bijna een jaar geleden zijn eerste opwachting in de nationale ploeg. Tijdens de oefeninterland tegen Zwitserland viel hij kort voor tijd in. Hoewel De Ketelaere vervolgens veel indruk bleef maken bij Club Brugge, wacht hij nog altijd op zijn tweede interland. De kans is groot dat daar op korte termijn verandering in komt. Hij maakt namelijk onderdeel uit van de 23-koppige selectie van Roberto Martínez voor de Final Four van de Nations League. Ook Simon Mignolet en Hans Vanaken zijn van de partij.

De Ketelaere debuteerde weliswaar in 2019 al in de hoofdmacht van Club Brugge, maar zijn echte doorbraak volgde in het afgelopen seizoen. Hij beleefde weliswaar een stroeve start, maar vocht zich vervolgens knap in het elftal van Philippe Clement. De bevestiging volgde op bezoek bij Zenit, in de groepsfase van de Champions League. De Ketelaere speelde een dijk van een wedstrijd en beloonde zichzelf met de winnende treffer in extremis. Na die wedstrijd werd de roep om hem te selecteren voor de nationale ploeg steeds luider. Martínez gaf daaraan gehoor en nodigde De Ketelaere uit voor de oefeninterland tegen Zwitserland.

Een paar maanden later behoorde hij opnieuw tot de selectie van Martínez, maar dit keer kwam hij geen minuut in actie. Opvallend, omdat de Rode Duivels in een kort tijdsbestek liefst drie wedstrijden afwerkten. Ondanks zijn goede prestaties bij Club Brugge was het dus niet heel gek dat Martínez hem niet opnam in zijn 26-koppige EK-selectie. De Ketelaere ging vervolgens niet bij de pakken neerzitten en speelde zich al in de eerste weken van dit seizoen terug in de kijker bij de bondscoach. Martínez kon niet meer om hem heen, al had De Ketelaere eerst nog verplichtingen bij de U21. Daarna mocht hij zich alsnog melden bij de nationale ploeg, maar bleef hij tegen Wit-Rusland negentig minuten op de bank...

Topvorm

Een tweede interland zat er dus nog niet in, maar mogelijk komt daar deze maand verandering in. De Rode Duivels plaatsten zich als groepswinnaar in hun Nations League-poule voor de Final Four in Italië, waar volgende week donderdag de ontmoeting met Frankrijk op het programma staat. Een fraai affiche voor De Ketelaere om zijn tweede interland in de wacht te slepen. Ook Mignolet en Vanaken zijn dus van de partij. Vanaken verkeert in topvorm en liet zich afgelopen maand nog serieus gelden bij de Rode Duivels. In twee wedstrijden was hij goed voor een doelpunt en maar liefst vier assists. Brandon Mechele is niet van de partij. De verdediger is bij Club Brugge niet meer zeker van een basisplaats.

https://twitter.com/BelRedDevils/status/1443880244037947413?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
vr 26 aug. 2022, 20:45
Pro League
Sporting Charleroi -
-
Club Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Gent 3 1 5
7 Zulte-Waregem 3 1 4
8 Club Brugge 3 0 4
9 Standard Liège 3 0 4
10 Kortrijk 3 -1 4
Bekijk de hele stand