De Ketelaere rekent definitief af met criticasters

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2021/12/de-ketelaere-rekent-definitief-af-met-criticasters/

Niet Bas Dost, Wesley of Daniel Pérez, maar Charles de Ketelaere is dit seizoen de eerste spits van Club Brugge. Waar er in eerste instantie nog twijfels bestonden rond de Rode Duivel op die positie, daar heeft hij nu overtuigend mee afgerekend.

Hoewel De Ketelaere in 2019 al debuteerde in de hoofdmacht van Club Brugge, beleefde hij vorig seizoen zijn echte doorbraak. Met zijn optredens in de Champions League speelde hij zich zelfs in de kijker van bondscoach Roberto Martínez. De Ketelaere viel vooral op door zijn veelzijdigheid. Het maakte eigenlijk niet uit waar Philippe Clement hem op het veld posteerde; De Ketelaere leverde altijd. Maar het was een publiek geheim dat de jongeling zijn wedstrijden het liefst vanuit het centrum speelt. Daar mocht hij zich vorig seizoen al laten zien. Het was een verrassing dat Clement De Ketelaere posteerde als diepste spits, maar de oefenmeester én de achterban konden er al snel geen genoeg van krijgen.

Het was veelzeggend dat Club Brugge de titel pakte met De Ketelaere in de punt van de aanval. Het mocht ook geen verrassing heten dat hij na een mindere periode zijn beste wedstrijd speelde op Anderlecht, waar hij met twee assists een groot aandeel had in het binnenhalen van de landstitel. De Ketelaere maakte veel indruk als diepste spits, maar nog niet iedereen was overtuigd. In de aanloop naar de Gouden Schoen-verkiezing begin dit jaar besprak onder meer Jan Ceulemans zijn verbeterpunten. Volgens de Clubicoon was het talent van Club nog geen favoriet voor de Gouden Schoen, simpelweg omdat hij te weinig rendement had. Geheel ongelijk had hij natuurlijk niet. De Ketelaere scoorde vorig seizoen slechts vijf keer.

Als spits is dat veel te weinig, zeker in de kampioensploeg. Maar daarbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat de Rode Duivel in de meeste wedstrijden als buitenspeler opereerde. Dat is dit seizoen dus niet het geval. Clement begon het seizoen nog wel met Dost als eerste spits, maar na anderhalve match had hij al genoeg gezien. Dost maakte plaats en De Ketelaere werd eerste spits. En hij is op stoom. In 28 matchen in alle competities scoorde hij al elf keer. Daarnaast gaf hij ook al zeven assists. In de laatste vijf duels in de competitie was hij goed voor vier goals en drie assists. Daarmee doet hij nog eens een serieuze gooi naar de Gouden Schoen. Hij bestempelt zichzelf zeker niet als dé favoriet. Maar ons zou het niets verbazen als hij binnenkort wordt uitgeroepen tot beste speler in België.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1472627791384489987?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
vr 26 aug. 2022, 20:45
Pro League
Sporting Charleroi -
-
Club Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Gent 3 1 5
7 Zulte-Waregem 3 1 4
8 Club Brugge 3 0 4
9 Standard Liège 3 0 4
10 Kortrijk 3 -1 4
Bekijk de hele stand